Τελευταία Νέα
Διεθνή

Giovanni Tria: Ένας τεχνοκράτης καθηγητής στο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας

tags :
Giovanni Tria: Ένας τεχνοκράτης καθηγητής στο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας
Πρόσφατα εκφράστηκε υπέρ του Savona σε άρθρο του δεύτερου κατά της γερμανικής πολιτικής στην Ευρωζώνη
Ο νέος υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας της Ιταλίας, Giovanni Tria, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός εκτός της χώρας του αλλά εντός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, θεωρείται άριστος γνώστης της οικονομίας, τεχνοκράτης και υπερασπιστής των συμφερόντων της Ιταλίας.
Δεν έχει πολιτική πείρα, καθώς διδάσκει Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του γεννήθηκε στη Ρώμη το 1948 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης το 1971.
Έχει υπάρξει διευθυντής στου Πανεπιστημίου Tor Vergata, του Κέντρου Οικονομικών και Διεθνών Σπουδών, ενώ είναι μέλος των ειδικών συμβούλων του ΟΟΣΑ για θέματα που αφορούν την Καινοτομία και αντιπρόεδρος της ιταλικής Committee for Information, Computer and Communication Policy (ICCP).
Επίσης ήταν μέλος της διοίκησης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) από το 2008 έως και το 2017 και πρόεδρος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Ιταλίας.
Μιλά άψογα Αγγλικά και Γαλλικά και δεν φαίνεται –τουλάχιστον βάσει του βιογραφικού του – να διαθέτει εμπειρία ούτε στην… τεχνολογία.
Αν και δεν έχει την «επιθετικότητα» του Paolo Savona δεν έχει παραλείψει να εκφράσει τη στήριξή του στην άποψη που είχε εκφράσει ο Savona σε πρόσφατο άρθρο του (14 Μαΐου 2018), όπου υποστηρίζει ότι «η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει (σε όσους στηρίζουν την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη) τονίζοντας ότι αυτός που πρέπει να φύγει από το ευρώ είναι η Γερμανία εξαιτίας των υπερβολικών εμπορικών της πλεονασμάτων».
Διακειται ευνοϊκα στη θεσπιση ενιαίου φορολογικου συστηματος αλλά και σε αυξήσεις του ΦΠΑ.
Ο Tria εχει πει ότι δεν επιθυμεί μια κοινωνία «στην οποία ένα μέρος του πληθυσμού παράγει και το άλλο καταναλώνει».






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης