Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δεν θέλουμε διχασμένη την ΕΕ – Είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας μια ενωμένη Ευρώπη

tags :
Putin: Δεν θέλουμε διχασμένη την ΕΕ – Είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας μια ενωμένη Ευρώπη
Επίσκεψη στην Αυστρία θα πραγματοποιήσει Ιουνίου ο πρόεδρος της Ρωσίας
Την θέση ότι η Ρωσία θέλει η ΕΕ να είναι ενωμένη και ευημερούσα διότι αυτό είναι προς το συμφέρον της διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.
Σε συνέντευξη του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Putin υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ρωσία δεν έχει στόχο να διασπάσει κάτι ή να διχάσει κάποιον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως έχει μεγάλο συμφέρον η ΕΕ να είναι ενωμένη και να προοδεύει.
«Όσο πιο πολλά προβλήματα υπάρχουν στην καρδιά της ΕΕ, τόσο περισσότερους κινδύνους και προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Πρέπει να κτίσουμε τη συνεργασία με την ΕΕ.
Δεν έχουμε ως σκοπό να διχάσουμε την ΕΕ» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ερωτηθείς γιατί υπάρχουν τακτικές τηλεφωνικές επαφές του με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, αλλά ακόμη καμία διμερής συνάντησή τους, ο Ρώσος πρόεδρος απαντά πως «αυτό θα πρέπει να το ρωτήσετε στους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ», αν και επισημαίνει πως έχουν συνομιλήσει πολλές φορές με τον Trump σε διάφορα διεθνή φόρα.
Κατά την επίσκεψη του στην Αυστρία ο Putin θα έχει συνομιλίες με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Sebastian Kurz και με τον πρόεδρο της Αυστρίας, Alexander van der Bellen.
Θέμα των συνομιλιών του Putin στη Βιέννη αναμένεται να είναι οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια με τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας τόσο λόγω της διένεξης στην Ουκρανία όσο και λόγω της πρόσφατης υπόθεσης του Ρώσου διπλού πράκτορα Sergei Skripal.
Σημειώνεται ότι η Αυστρία σε αντίθεση με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ δεν έχει προχωρήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών σε σχέση με την υπόθεση Skripal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης