Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συνεχίστηκε για 11ο μήνα η ανάπτυξη για τον κλάδο υπηρεσιών τον Μάιο 2018 - Στις 52,9 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Συνεχίστηκε για 11ο μήνα η ανάπτυξη για τον κλάδο υπηρεσιών τον Μάιο 2018 - Στις 52,9 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα τελευταία στοιχεία των Markit και Caixin επιβεβαίωσαν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης
Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίστηκε η ανάπτυξη για τον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία των Caixin και Markit, με το σχετικό δείκτη να παραμένει σε θετικό έδαφος για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές του κλάδου, οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 52,9 μονάδες, καταδεικνύοντας σταθερή επέκταση, ενώ τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η Κίνα δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ενισχυμένο κλάδο υπηρεσιών, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μικρότερη συνεισφορά από τον βιομηχανικό κλάδο και τις επενδύσεις.
Ο υποδείκτης στελέχωσης του κλάδου συνέχισε να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι ο υποδείκτης των νέων επιχειρήσεων υποχώρησε ελαφρώς», σχολίασε ο αναλυτής της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «η παροχή ήταν θετική ενώ η ζήτηση στον κλάδο ήταν ελαφρώς αποδυναμωμένη».
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους ερχόμενους δώδεκα μήνες κατέγραψε αξιοσημείωτη βελτίωση, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2017.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των Markit και Caixin επιβεβαίωσαν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης για τον κλάδο υπηρεσιών, τα οποία δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης