Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα κριθεί η συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο στήριξης

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα κριθεί η συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο στήριξης
Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί στους νομικούς κύκλους της Γερμανίας από τον Μάιο που ανακοινώθηκε το πακέτο των 750 δισ. ευρώ ως “δίχτυ ασφαλείας” σε περίπτωση που κάποιο μέλος της ευρωζώνης αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς θεωρείται ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ. Το θέμα το έχει αναλάβει το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι πρόκειται για πολιτική ανακοίνωση που δεν καταφέρεται έναντι κάποιας διεθνούς συνθήκης, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι μπορεί κάποια αρνητική απόφαση να μπλοκάρει τη συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο στήριξης....
Σημειώνεται εδώ ότι ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου πριν λίγες μέρες ζήτησε από την Καγκελάριο της χώρας, τους υπουργούς, και τους προέδρους των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρώπης και της Γερμανίας, να του αποστείλουν τις θέσεις τους σχετικά με την απόφαση που έλαβαν, ώστε να μπορέσει να τις συναξιολογήσει στην απόφαση που θα ληφθεί.
Από τη μεριά του το Βερολίνο ανέφερε ότι εάν η απόφαση του ΑΔ είναι αρνητική απέναντι στη συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο στήριξης, τότε αυτό οδηγεί ευθέως την Ελλάδα σε χρεοκοπία, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι η απόφαση δεν έρχεται σε αντίθεση με καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία παρουσιάζουν ανοιχτά τις προθέσεις τους αναφορικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο στήριξης, ενώ δηλώνουν ότι εάν η απόφαση του γερμανικού ΑΔ είναι αρνητική γι' αυτούς και θετική για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τότε θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης