Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος για τον Μάιο 2018 - Στις 53,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος για τον Μάιο 2018 - Στις 53,9 μονάδες ο PMI
Ο κατασκευαστικός κλάδος της Γερμανίας συνέχισε να ανακάμπτει από την πτώση του πρώτου τριμήνου του 2018
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών αναπτύχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/6) στοιχεία της Markit, ανακάμπτοντας ακόμα περισσότερο από την πτώση του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,9 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των πρώτων μηνών του έτους, οι οποίες επηρέασαν σημαντικά την δραστηριότητα.
Μεταξύ των τριών υποδεικτών του κλάδου, τόσο ο τομέα των κατοικιών όσο και ο τομέας των εμπορικών κτηρίων αναπτύχθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιανουάριο του 2018, ενώ αντίθετα ο τομέας των πολιτικών μηχανικών παρέμεινε σε τροχιά συρρίκνωσης.
Οι νέες παραγγελίες του κλάδου αυξήθηκαν, ενώ οι κατασκευαστικές εταιρείες συνέχισαν να αυξάνουν την πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα.
Ωστόσο, ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών, καθώς οι εταιρείες ανέφεραν δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλα ειδικευμένου προσωπικού.
«Με την έρευνα να συνεχίζει να υπογραμμίζει τις δυσκολίες εξεύρεσης ειδικευμένου προσωπικού, οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν γίνει λιγότερο αισιόδοξες σε ότι αφορά τις προοπτικές», υπογραμμίζει ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης