Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο εν μέσω προβληματισμών για τις εξαγωγές στη Βενεζουέλα - Στα 75,84 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο εν μέσω προβληματισμών για τις εξαγωγές στη Βενεζουέλα - Στα 75,84 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στα 65,05 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (7/6) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται ότι οι εξαγωγές στη Βενεζουέλα αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερο πλήγμα, επηρεάζοντας την παγκόσμια παροχή πετρελαίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,84 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες (6/6) είχε βρεθεί στα 74,46 δολ. ανά βαρέλι, μετά τη νέα αύξηση στα αποθέματα αμεριακνικού αργού.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό παραμένει κοντά στα χαμηλά δύο μηνών στα οποία βρέθηκε χθες, και συγκεκριμένα στα 64,73 δολ. ανά βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,49% και τα 65,05 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράδοση αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τους πελάτες της χώρας βρίσκεται σχεδόν ένα μήνα πίσω από τους αρχικούς σχεδιασμούς, με τον αναλυτή της JLC, Xi Jianrui, να σχολιάζει ότι «οι αλλαγές στην παροχή πετρελαίου του ΟΠΕΚ παραμένουν η μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την αγορά».
Σε ότι αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε άνοδος της τάξεως των 2,072 εκατ. βαρελιών, με τα αποτελέσματα να διαψεύδουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως των 2 εκατ. βαρελιών.
Οι επενδυτές παραμένουν ανησύχοι, καθώς περιμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη, όπου οι εκπρόσωποι των χωρών θα εξετάσουν την πορεία της συμφωνίας για τις περικοπές, καθώς και το κατά πόσο είναι απαραίτητη μία ενδεχόμενη άρση των περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης