Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Le Pen και Salvini επικροτούν την απόφαση Kurz να απελάσει ιμάμηδες και να κλείσει τζαμιά

Αυστρία: Le Pen και Salvini επικροτούν την απόφαση Kurz να απελάσει ιμάμηδες και να κλείσει τζαμιά
Ο Kurz βασίστηκε στο νόμο του 2015 που απαγορεύει σε θρησκευτικές κοινότητες να λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση για να προχωρήσει στις απελάσεις και το κλείσιμο θρησκευτικών χώρων
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την απόφαση του καγκελαρίου της Αυστρίας Sebastian Kurz να απελάσει 60 ιμάμηδες και να κλείσει 7 τζαμιά στην Βιέννη βασιζόμενη στο νόμο του 2015 που απαγορεύει σε θρησκευτικές κοινότητες να λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση.
Ο Kurz επικαλέστηκε αυτή τη νομοθεσία υποστηρίζοντας ότι η Τουρκική Ισλαμική Κοινότητα (ATIB) χρηματοδοτεί την τουρκική κοινότητα στη χώρα και 6 τζαμιά εώ πάνω από 60 ιμάμηδες εμπλέκονται στην υπόθεση.
Άμεσα αντέδρασε η Τουρκία η οποία με τον εκπρόσωπό της κυβέρνησης Erdogan, Ibrahim Kalin κατηγόρησε την κυβέρνηση του δεξιού Kurz, ο οποίος συγκυβερνά ά με το ακροδεξιό, ισλαμοφοβικό κόμμα κόμμα της Ελευθερίας (FPO) ότι «η απόφαση είναι αποτέλεσμα της ισλαμοφοβίας και των διακρίσεων».
Σε ανάρτησή του στο twitter υποστηρίζει πως «η απόφαση της Αυστρίας να κλείσει 7 τζαμιά και να απελάσει ιμάμηδες είναι μια αντανάκλαση της ισλαμοφοβίας , του ρατσισμού και των διακρίσεων που μαστίζει τη χώρα. Είναι μια πρόθεση να στοχοποιήσει τις ισλαμικές κοινότητες με σκοπό φτηνές πολιτικές σκοπιμότητες.
Η ιδεολογία της αυστριακής κυβέρνησης είναι να καταπατά το νόμο δικαίου και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Οι προσπάθειες εξομάλυνσης της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού πρέπει να απορριφθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».


Στον αντίποδα οι δηλώσεις της προέδρου του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας marine le Pen και της Ιταλικής Λέγκας Matteo Salvini οι οποίοι επικροτούν την απόφαση Kurz.
Η Le Pen δήλωσε πως «η Αυστρία πήρε την κατάσταση στα χέρια της και έδειξε πως αν θέλει κανείς να κάνει κάτι μπορεί» ενώ ο επικεφαλής της Λέγκας εξέφρασε την υποστήριξη του λέγοντας ότι «αυτοί που εκμεταλλεύονται την πίστη τους για να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας χώρας πρέπει να απελαθούν».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης