Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρισέ: Να συνεργαστούμε όλοι για να βγούμε από την κρίση

tags :
Τρισέ: Να συνεργαστούμε όλοι για να βγούμε από την κρίση
Τη συνεργασία όλων και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζ. Κ. Τρισε σε ομιλία του κατά τη βράβευση του ιδρύματος Feri στη Γερμανία, αναλύοντας τα μαθήματα που θα πρέπει να πάρει η ευρωπαϊκή ηγεσία από την κρίση.
Ο Τρισέ ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν μία σειρά από μεταρρυθμίσεις ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις που αναδείχθηκαν μέσω της κρίσης και που εμποδίζουν τη ζώνη να εξέλθει από αυτήν.
Ψηλά στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων ο Τρισέ ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, καθώς θα πρέπει να γίνει πιο ανθεκτικός στις μακροοικονομικές μεταβολές και να αποκαταστήσει την αίσθηση των αξιών στις αγορές. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ συμφώνησε με την άποψη που θέλει διάσταση της σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών, αν και θεωρεί το μοντέλο της ΕΕ πολύ επιτυχημένο.
Αναφορικά με το ρόλο της ΕΚΤ, ο Τρισέ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να βασίζονται σ' αυτήν για την σταθερότητα των τιμών, καθώς διαθέτει τα εργαλεία να την διασφαλίσει πάνω από μεσοπρόθεσμο διάστημα. Μάλιστα ανέφερε ότι ένα από αυτά τα πλεονεκτήματα της ΕΚΤ είναι και η ανεξαρτησία στις κινήσεις της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης