Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα χαθεί εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα χαθεί εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι ο διάλογος αποτελεί τη σωστή προσέγγιση για την επίλυση των εμπορικών διαφορών
Τον έντονο προβληματισμό της απέναντι στην πορεία των εμπορικών σχέσων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξέφρασε σήμερα (14/6) το Υπουργείο Εξωτερικών της δεύτερης, τονίζοντας ότι εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην επιβολή δασμών, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες θα χαθεί.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Geng Shuang, επαναδιατύπωσε τη θέση που διατηρεί το Πεκίνο, τονίζοντας ότι «η πρόοδος των εμπορικών συνομιλιών θα χαθεί εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τους δασμούς».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι «οι υφιστάμενες εμπορικές συμφωνίες θα είναι άκυρες εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε κινεζικά αγαθά».
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πιο σωστή προσέγγιση για την επίλυση των εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών παραμένει ο διάλογος.
Τα σχόλια από την πλευρά του Πεκίνου έρχονται λίγο πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, με τους συμβούλους των ΗΠΑ σε εμπορικά ζητήματα, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα θέσει σε εφαρμογή τους δασμούς σε βάρος κινεζικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης