Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος επιδιώκει η κυβέρνηση της Ισπανίας

Την αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος επιδιώκει η κυβέρνηση της Ισπανίας
Την αναθεώρηση του στόχου για μείωση του ελλείμματός της περίπου στο 5% του ΑΕΠ φέτος, από 4,4% που προβλεπόταν, επρόκειτο να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση της Ισπανίας, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι και ο υπουργός Οικονομίας Λουίς δε Γκίνδος αναμένεται να παρουσιάσουν το αίτημα αυτό «το πολύ σε δέκα ημέρες» σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση διατηρεί την «απόλυτη δέσμευσή» της όσον αφορά τα σχέδια σταθεροποίησης της οικονομίας.
Η Ισπανία αναμένεται να παραδεχθεί μια σημαντική απόκλιση από τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2011, με το δημόσιο έλλειμμα να ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ, από 6% που αναμενόταν, μετά το 9,3% το 2010.
Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη του Δεκεμβρίου, έχει ήδη ανακοινώσει περικοπές στον προϋπολογισμό ύψους 8,9 δισ. ευρώ, αυξήσεις φόρων 6,3 δισ. δολαρίων και ένα σχέδιο καταπολέμησης της οικονομικής απάτης που ελπίζει ότι θα απόφέρει 8,2 δισ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει αύριο τις νέες προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης