Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω επίμονων εμπορικών φόβων και πιέσεων στις διεθνείς αγορές

tags :
Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω επίμονων εμπορικών φόβων και πιέσεων στις διεθνείς αγορές
Με πτώση άνοιξε η Wall Street, εν μέσω του γενικότερου αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές
Με πτώση άνοιξε σήμερα (25/6/2018) η Wall Street, εν μέσω του γενικότερου αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κι ενώ παραμένουν αυξημένες οι εμπορικές εντάσεις, μετά τις προειδοποιήσεις Trump για την επιβολή περαιτέρω δασμών.
Ειδικότερα, περί τις 16:30, Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,6% στις 24.439 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5% στις 2.740 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα, στις 7,631 μονάδες.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απείλησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλει δασμούς 20% στις εισαγωγές αυτοκινήτων ευρωπαϊκής κατασκευής.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμό 2,5% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την ΕΕ, ενώ η ΕΕ εφαρμόζει δασμό 10% στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων.
Ο Trump επανήλθε με νέες απειλές το σαββατοκύριακο, ζητώντας από τις υπόλοιπες χώρες να καταργήσουν όλους τους εμπορικούς φραγμούς τους, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υπάρξουν νέα μέτρα σε βάρος τους.
Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται υπό πίεση κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να καταγράφουν ισχυρές απώλειες.
Εν τω μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι ο Trump σχεδιάζει να απαγορεύσει από αρκετές κινεζικές εταιρείες να πραγματοποιούν επενδύσεις στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ.
Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να μπλοκάρει επιπρόσθετες εξαγωγές τεχνολογίας στην Κίνα.
Και τα δύο μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι μετοχές των Intel, Micron Technology και Nvidia καταγράφουν βαριές απώλειες, 2,4%, 4,7% και 3,5% αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, οι Boeing, Caterpillar και General Motors - όλες με σημαντική έκθεση στην Κίνα - επίσης καταγράφουν απώλειες, 2,9%, 2,3% και 1,4% ανίστοιχα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτά πρόσημα καταγράφουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της συμφωνίας των χωρών του ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή (22/6) στη Βιέννη.
Ειδικότερα, περί τις 16:30, το Brent καταγράφει πτώση 1,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,1 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,7% στα 69,1 δολ. ανά βαρέλι.
Λόγω επιπλοκών που υπήρξαν στην παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας και της Αγκόλας, οι περικοπές του Οργανισμού θα είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, μία εξέλιξη που αναμένεται πλέον να αντιστραφεί μέσω της χαλάρωσης των περικοπών.
«Η συνέντευξη τύπου του ΟΠΕΚ το Σάββατο (23/6) παρείχε μεγαλύτερη διαύγεια στην απόφαση της αύξησης στην παραγωγή, η οποία θα ενισχυθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως το δεύτερο εξάμηνο του 2018», ανέφερε σε σημείωμά της η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης