Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπερβολική η αντίδραση των αγορών για τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις - Επιτυχημένη η εμπορική πολιτική Trump

tags :
ΗΠΑ: Υπερβολική η αντίδραση των αγορών για τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις - Επιτυχημένη η εμπορική πολιτική Trump
Ο σύμβουλος εμπορίου του Trump, Peter Navarro, τόνισε ότι οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα
Ως «υπερβολική» χαρακτήρισε την αντίδραση των αγορών στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το εμπόριο ο Peter Navarro, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων εμπορίου του Donald Trump, μετά τα δημοσιεύμετα που έκαναν λόγο για περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο Navarro, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο CNBC τόνισε ότι η αμερικανική διοίκηση δε στοχεύει συγκεκριμένες χώρες, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για επιβολή επενδυτικών περιορισμών σε χώρες που παρεμβαίνουν καθ' οποιονδήποτε τρόπο στη χώρα μας».
Παράλληλα, ο ίδιος επέμεινε ότι οι αγορές λαμβάνουν λανθασμένα μηνύματα από τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να επικεντρωθούν στις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να προστατεύσει τις αμερικανικές εξαγωγές και τη γενικότερη πρόοδο της οικονομίας.
«Πιστεύω ότι η αντίδραση της αγοράς ήταν πολύ υπερβολική», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Navarro, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «αυτό που έχουμε με την εμπορική πολιτική Trump είναι μία τεράστια επιτυχία για αυτή τη χώρα και αυτή την αγορά».
Ο Navarro προσπάθησε να μετριάσει τις επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τα δημοσιεύματα ότι ο Donald Trump σχεδιάζει αύξηση των εμπορικών και επενδυτικών περιορισμών.
«Το μόνο που θα συμβεί στο εγγύς μέλλον είναι η αναφοριά του υπουργού Οικονομικών στον πρόεδρο για το θέα της Κίνας», βεβαιώνει ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «σε ότι αφορά τις άλλες χώρες, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης