Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Μόσχα αύριο (27/6) ο Bolton - Για την προετοιμασία της συνάντησης Trump - Putin

Στην Μόσχα αύριο (27/6) ο Bolton - Για την προετοιμασία της συνάντησης Trump - Putin
Στην Μόσχα αύριο (27/6) ο Bolton - Για την προετοιμασία της συνάντησης Trump - Putin
Ο Αμερικανός σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου D. Trump, ο T. Bolton, θα έχει αύριο συνομιλίες στην Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών S. Lavrov, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin.
Στις συνομιλίες θα συζητηθούν τα ζητήματα αφοπλισμού, οι διμερείς ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα και η διεθνής σταθερότητα.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Pescov, όταν ερωτήθηκε ποια ζητήματα σχεδιάζει να συζητήσει η ρωσική πλευρά με τον Bolton στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας ενδεχόμενης ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος να δεχθεί τον Αμερικανό αξιωματούχο.
«Εάν μια τέτοια συνάντηση γίνει, θα σας ενημερώσουμε», ήταν η απάντηση του D. Pescov όταν ερωτήθηκε εάν ο Ρώσος πρόεδρος θα δεχθεί τον Bolton.
Ο D. Pescov απέφυγε να σχολιάσει διάφορα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρονται συγκεκριμένα, στον τόπο και την ημερομηνία της συνάντησης Putin - Trump.
Στις 9 Ιουνίου ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου είχε δηλώσει ότι ο Putin και ο Trump κατά την διάρκεια της τελευταίας τους τηλεφωνικής επικοινωνίας είχαν συζητήσει για την Βιέννη ως πιθανή πόλη στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση των δύο ηγετών.
Στις 16 Ιουνίου ο καγκελάριος της Αυστρίας S. Kurz είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο OE-24.TV ότι η Βιέννη είχε προτείνει να φιλοξενήσει την συνάντηση κορυφής Ρωσίας –ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης