Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νόμιμο το αντιμεταναστευτικό διάταγμα - Trump: Δικαίωση και μεγάλη νίκη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

ΗΠΑ: Νόμιμο το αντιμεταναστευτικό διάταγμα - Trump: Δικαίωση και μεγάλη νίκη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε το διάταγμα - οδηγία με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε ανθρώπους προερχόμενους από έξι χώρες
Νίκη για τους Αμερικανούς και δικαίωση για την πολιτική του, χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επικυρώσει το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες έξι - κυρίως μουσουλμανικών - χωρών.
«Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά μια τεράστια νίκη για τον αμερικανικό λαό και το Σύνταγμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Trump.
«Η απόφαση αυτή είναι επίσης μια ώρα πλήρους δικαίωσης μετά από πολλούς μήνες υστερικών σχολιασμών από τα μέσα ενημέρωσης και τους Δημοκρατικούς πολιτικούς οι οποίοι αρνούνται να κάνουν αυτό που χρειάζεται για να ασφαλίσουν τα σύνορά μας και τη χώρα μας», πρόσθεσε.
«Όσο θα είμαι πρόεδρος, θα υπερασπίζομαι την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού και θα αγωνιστών για ένα μεταναστευτικό σύστημα που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και των πολιτών τους», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε με οριακή πλειοψηφία το διάταγμα - οδηγία που είχε εκδώσει στην αρχή της θητείας του με το οποίο απαγόρευε την είσοδο σε ανθρώπους προερχόμενους κατά κύριο λόγο από μουσουλμανικές χώρες.
Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 5 έναντι 4, με τους πέντε συντηρητικούς από τους εννέα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου να αποφαίνονται υπέρ του Trump και να βάζουν τέλος σε μια πολύμηνη δικαστική διαμάχη γύρω από αυτό το αμφιλεγόμενο μέτρο.
Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικυρώνεται το προεδρικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται μόνιμα η είσοδος στη χώρα στους πολίτες έξι χωρών.
Το επίμαχο κείμενο αποτελεί την τρίτη εκδοχή του διατάγματος που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Λευκό Οίκο στις 27 Ιανουαρίου 2017, μόλις μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Trump, με την οποία οι ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορά τους σε περίπου 150 εκατομμύρια ανθρώπους, πολίτες της Υεμένης, της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράν, της Σομαλίας και της Βόρειας Κορέας.
Ο Trump αντέδρασε αρχικά μέσω του «Twitter»:
«Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ.
Γουάου!».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης