Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο των ηπιότερων μέτρων Trump κατά της Κίνας

Άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο των ηπιότερων μέτρων Trump κατά της Κίνας
Με ήπια κέρδη άνοιξε η Wall Street, καθώς ο Trump επέλεξε τελικά μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση για να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ
Με ήπια κέρδη άνοιξε σήμερα (27/6/2018) η Wall Street, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επέλεξε τελικά μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση για να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, «ανακουφίζοντας» τους επενδυτές.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 24.337 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,3%, στις 2.732 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.589 μονάδες.


Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Micron Technology (+0,3%), Advanced Micro Devices (+0,3%) και Nvidia (+1,2%), ενώ κέρδη περί του 1% καταγράφουν οι μετοχές των Caterpillar, Apple και Boeing στον Dow Jones.
Ο Trump ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τη διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (Cfius), η οποία εξετάζει τις ξένες επενδύσεις για απειλές κατά της ασφάλειας, απέχοντας έτσι από μια άμεση επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την επέκταση των εξουσιών της επιτροπής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την αγορά μεριδίων σε αμερικανικές εταιρείες από την Κίνα, με στόχο την απόκτηση πρόσβασης σε πολύτιμη τεχνολογία και εμπορικά μυστικά.
«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια νομοθεσία θα παράσχει πρόσθετα εργαλεία για την καταπολέμηση πειρατικών επενδυτικών πρακτικών που απειλούν την κρίσιμης σημασίας ηγετική μας θέση στην τεχνολογία, την εθνική μας ασφάλεια και τη μελλοντική μας οικονομική ευημερία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Trump.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση στις μετοχές προσφέρει η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, καθώς πηγές από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από όλες τις χώρες να διακόψουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Νοέμβριο του 2018, αυξάνοντας τις ανησυχίες για δημιουργία έλλειψης στην αγορά, καθώς η παραγωγή της Βενεζουέλας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ επιπλοκές στις εξαγωγές τους αντιμετωπίζουν και ο Καναδάς και η Λιβύη.
Περί τις 16:45, το Brent ενισχύεται κατά 1,2% στα 77,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει κέρδη 1,8% στα 71,8 δολ. ανά βαρέλι. 
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να προβληματίζουν την αγορά, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί. 
Οι προοπτικές μίας διευθέτησης στις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι παραμένουν μακριά, καθώς η Ουάσιγκτον εξετάζει πλέον τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να περιορίσει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης