Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ανησυχίες για την Ευρώπη έθεσαν τέλος στο ανοδικό σερί της Wall - Βουτιά 12% για το ADR της ΕTE

tags :
Οι ανησυχίες για την Ευρώπη έθεσαν τέλος στο ανοδικό σερί της Wall - Βουτιά 12% για το ADR της ΕTE
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, θέτοντας τέλος στο ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων.
Επιφυλακτικοί οι επενδυτές μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την ανάσχεση της κρίσης χρέους και την αποτροπή της ελληνικής χρεοκοπίας.
Ο Dow έκλεισε με πτώση 0,21% στις 12.938 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,33% στις 1.357 μονάδες. Ο Nasdaq τερμάτισε στο -0,52% και στις 2.933 μονάδες.
Στα 3,13 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας νέα μεγάλη πτώση 12,08%. Στα 3,13 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,33 δολάρια το υψηλό.
Ήπια ανοδικά και πάνω από τα επίπεδα των 106 δολαρίων το βαρέλι τερμάτισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου τερμάτισαν με άνοδο μόλις κατά 3 σεντς στα 106,28 δολάρια το βαρέλι.
Κέρδη κατέγραψαν και στη σημερινή συνεδρίαση τα συμβόλαια του χρυσού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκαν κατά 0,7% για να τερματίσουν στα 1.771,30 δολάρια ανά ουγγιά, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών μηνών. Ο χρυσός διέγραψε τις πρότερες απώλειες και γύρισε σε θετικό έδαφος, επωφελούμενος της αδυναμίας του δολαρίου.
Σε δημοπρασία 5ετών ομολόγων, συνολικής αξίας 35 δις δολαρίων, προέβη το αμερικανικό δημόσιο. Η απόδοση στη δημοπρασία έφτασε στο 0,900%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στις 2,89 φορές. Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 41,8%.
Μείωση του ανώτατου συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 28% από 35% προηγουμένως προτείνει η κυβέρνηση Obama, καταργώντας παράλληλα δεκάδες φορολογικές ελαφρύνσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι επιχειρήσεις για να χαμηλώσουν τους συντελεστές φορολόγησης. Πιο αναλυτικά, πλέον θα ισχύσουν περικοπές στα οφέλη για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις. Παράλληλα προτάθηκε η εγκατάλειψη της μεθόδου λογιστικής «LIFO», προτάθηκαν κρατήσεις για τις ασφαλιστικές και μείωση της έκπτωσης των τόκων για τις εταιρείες, προκειμένου να ανακάμψει η χρηματοδότηση του χρέους των. Το σχέδιο Obama απαιτεί από τις εταιρείες να καταβάλουν ένα ελάχιστο φόρο επί των υπερπόντιων κερδών τους, σε χώρες με χαμηλή φορολογία, ενώ αίρει τα φορολογικά "διαλείμματα" για τη μεταφορά της εταιρικής παραγωγής στο εξωτερικό, δίνοντας φορολογική πίστωση 20% στις εταιρείες που επαναφέρουν τη διαδικασία παραγωγής πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την ενίσχυση της απασχόλησης και της παραγωγικότητας. Το σχέδιο, που δρομολογείται επί ένα χρόνο και πλέον, συνιστά την πρώτη επίσημη «επίθεση» του Αμερικανού προέδρου για την μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, ο οποίος κατά τους περισσότερους ειδικούς εκτιμάται ότι χρειάζεται επειγόντως αναμόρφωση μετά από πολλά χρόνια «φορτώματος» με ειδικές ρυθμίσεις. Αναμένεται να ξεσπάσει μεγάλη αντιπαλότητα στο Κογκρέσο, όταν αποσαφηνιστεί ποια από αυτά τα «παράθυρα» προτείνεται να κλείσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης