Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από επίθεση στην εφημερίδα Capital Gazette στο Μέριλαντ

tags :
ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από επίθεση στην εφημερίδα Capital Gazette στο Μέριλαντ
Για στοχευμένη επίθεση κάνει λόγο η αστυνομία – Δράστης ένας 38χρονος
Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποίησε ένας 38χρονος στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Πέρα από τους 5 νεκρούς, άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Η αστυνομία κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση, υπογραμμίζοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν ο 38χρονος δράστης, ο οποίος πυροβολούσε με τουφέκι, είχε στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους ή τους εργαζόμενους στην εφημερίδα συλλήβδην.
Οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα εστιάζουν στη σχέση του δράστη με την εφημερίδα.
Ο δράστης που ονομάζεται Jarrod Ramos ζει στο Μέριλαντ, και όπως έγινε γνωστό το 2012 είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Eric Hartley, τότε δημοσιογράφου της εφημερίδας, και του Thomas Marquardt, τότε διευθυντή της εφημερίδας.
Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της,
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders καταδίκασε μέσω του Twitter αυτή τη «βίαιη επίθεση εναντίον αθώων δημοσιογράφων που έκαναν τη δουλειά τους», κάνοντας λόγο για «μια επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών».
Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία της εφημερίδας και στη συνέχεια κρύφτηκε κάτω από ένα γραφείο, πριν τελικά παραδοθεί σε αστυνομικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης