Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZDF: Το 44% των Γερμανών δηλώνει δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση Merkel -Υπεύθυνος ο Seehofer για την κυβερνητική κρίση

ZDF: Το 44% των Γερμανών δηλώνει δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση Merkel -Υπεύθυνος ο Seehofer για την κυβερνητική κρίση
Η Merkel εξακολουθεί να προτιμάται από τους ψηφοφόρους καθώς το 54% δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει στην Καγκελαρία
Χάνει σημαντικό μέρος τη; δημοτικότητάς του ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Horst Seehofer καθώς οι Γερμανοί τον θεωρούν βασικό υπεύθυνο για την ενδοκυβερνητική κρίση που προκλήθηκε με αφορμή την μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο Seehofer βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης με βάση την δημοτικότητα των πολιτικών, ενώ ο έτερος ισχυρός άνδρας του κόμματος και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Scheunder βρίσκεται στην τελευταία θέση.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Cem Özdemir και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz (SPD), η Καγκελάριος Merkel (CDU) και ο υπουργός Εξωτερικών Haiko Maas (SPD).
Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι η ικανοποίηση των πολιτών για την κυβέρνηση συνασπισμού σταδιακά μειώνεται. Μόλις το 49% δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ πριν από δύο εβδομάδες το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 64%. Το 44% δηλώνει αντιθέτως δυσαρεστημένο.
Παρά την κριτική που δέχεται, η Merkel εξακολουθεί να προτιμάται από τους ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, το 54% δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει στην Καγκελαρία, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη. Την ίδια ώρα, αν και οι ψηφοφόροι δεν φαίνονται να εκτιμούν την στάση του Seehofer, η πρότασή του κρίνεται ως ορθή σε ποσοστό 58%, έναντι 36%.
Σε ό,τι αφορά τα πραγματικά αίτια της διένεξης, μόλις το 28% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πραγματική αιτία είναι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος, με το 65% να δηλώνει ότι η στάση της CSU έχει να κάνει με τις εκλογές στην Βαυαρία το φθινόπωρο.
Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) προτιμάται από το 32%, χάνοντας μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) καταγράφουν απώλεια δύο μονάδων και περιορίζονται στο 18%, με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να κερδίζει μια μονάδα και να ανεβαίνει στο 14%.
Οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται στο 9%, από 8% πριν από δύο εβδομάδες, οι Πράσινοι στο 14% (+1) και η Αριστερά παραμένει στο 10%.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ενώ ο Seehofer δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός οι απόψεις του για το μεταναστευτικό βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των Γερμανών που θεωρεί σωστή την πρόταση του για την επαναπροώθηση των μεταναστών οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης