Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Βασιλιάς της Σ. Αραβίας εκθέτει τον Trump - Δεν υποσχεθήκαμε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Reuters: Ο Βασιλιάς της Σ. Αραβίας εκθέτει τον Trump - Δεν υποσχεθήκαμε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Η νέα γκάφα του αμερικανού προέδρου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές πετρελαίου 
Σύγχυση επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ότι συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκ βαρέλια ημερησίως.
Λίγες ώρες αργότερα ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud ξεκαθάρισε πως δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη υπόσχεση στον αμερικανό πρόεδρο αλλά τόνισε ότι «η Σαουδική Αραβία έχει τη δυνατότητα για τέτοια αύξηση και θα προχωρήσει σε αυτήν εάν και όποτε κρίνει ότι χρειάζεται».
Σύμφωνα με το Reuters, το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, που αναφέρθηκε στη συνομιλία Trump Salman, δεν έκανε καμιά αναφορά σε κάποια συμφωνία από μέρους του Ριάντ. Το πρακτορείο ανέφερε πάντως πως οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εγγυηθούν τη σταθερότητα της διεθνούς αγοράς πετρελαίου και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, ένας υψηλόβαθμος Σαουδάραβας αξιωματούχος σημείωσε ότι ο μονάρχης δεν έκανε συγκεκριμένες υποσχέσεις στον Trump πέραν του να διαβεβαιώσει για τη δυνατότητα και τη βούληση του Ριάντ να καλύψει τη ζήτηση.
«Στη Σαουδική Αραβία δεν αρέσει η ιδέα να ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και δεν έχει την πρόθεση να υπερβεί το σημερινό παραγωγικό της δυναμικό. Είναι ακριβό», εξήγησε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος,.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης