Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις και εξάγει το πετρέλαιο του μέσα από ιδιωτικές εταιρείες

Reuters: Το Ιράν παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις και εξάγει το πετρέλαιο του μέσα από ιδιωτικές εταιρείες
Το ιρανικό αργό πετρέλαιο θα προσφέρεται στο χρηματιστήριο και ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να το εξάγει με διαφανή τρόπο
Τρόπους να παρακάμψει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις αναζητά η Τεχεράνη η οποία στρέφεται σε ιδιωτικές εταιρείες για να εξάγει το αργό πετρέλαιο.
Σύμφωνα με το Reuters ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Esak Janhagiri δήλωσε πως το Ιράν εξετάζει διάφορους τρόπους να συνεχίσει τις εξαγωγές αργού, που του προσφέρουν πολύτιμα έσοδα στα κρατικά ταμεία, μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς όλους τους συμμάχους τους να διακόψουν εντελώς τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου έως το Νοέμβριο.
«Το ιρανικό αργό πετρέλαιο θα προσφέρεται στο χρηματιστήριο και ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να το εξάγει με διαφανή τρόπο» τόνισε ο ιρανός αντιπρόεδρος σε οικονομική εκδήλωση στην Τεχεράνη, που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση. «Θέλουμε να νικήσουμε τις αμερικανικές προσπάθειες να σταματήσουν τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου» πρόσθεσε.
Όπως είπε ήδη προσφέρονται στη χρηματιστηριακή αγορά περί τα 60.000 βαρέλια ημερησίως, τα οποία όμως αφορούν προς το παρόν μόνο εξαγωγές πετρελαιοειδών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης