Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σήμερα 2/7 αποφασίζει ο Seehofer για το πολιτικό του μέλλον – Διαβουλεύσεις με Merkel

Γερμανία: Σήμερα 2/7 αποφασίζει ο Seehofer για το πολιτικό του μέλλον – Διαβουλεύσεις με Merkel
Την παραίτηση του από υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ο Seehofer
Σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το πολιτικό του μέλλον ο υπό παραίτηση υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Horst Seehofer.
Ο Seehofer θα έχει σήμερα στις 09:30 το πρωί νέα συνάντηση με την καγκελάριο Angela Merkel για το προσφυγικό – μεταναστευτικό σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους διαφορές.
«Σήμερα θα συζητήσουμε και πάλι με το CDU.
Πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στο κεντρικό ζήτημα των συνοριακών ελέγχων και των επαναπροωθήσεων.
Προσέφερα το αξίωμά μου και θα συνεχίζω να το κάνω για τις τρεις επόμενες ημέρες.
Ελπίζω να βρεθεί μια συμφωνία.
Πρόκειται για παραχώρηση εκ μέρους μου» τόνισε ο Seehofer, έπειτα από περίπου 12 ώρες συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και διαβουλεύσεων με ηγετικά στελέχη του κόμματός του, τα οποία, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην επιμείνει στην απόφασή του για παραίτηση, εφόσον η άλλη πλευρά δεν υπαναχωρήσει.
Ο Seehofer, κατά την αποχώρησή του από τις διαβουλεύσεις, τόνισε ότι το ζήτημα είναι το συμφέρον της Γερμανίας, αλλά και η ικανότητα του κυβερνητικού συνασπισμού να ασκεί τα καθήκοντά του.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αν η Καγκελάριος επιμείνει στην απόρριψη των μονομερών ενεργειών εκ μέρους της Γερμανίας, ο Seehofer, σύμφωνα με το πρακτορείο, σκοπεύει να προχωρήσει και να υποβάλλει την παραίτησή του.
«Έχουμε κάνει τα πάντα προκειμένου να χτίσουμε γέφυρες και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου η Ένωση να μείνει ενωμένη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου P. Altmeier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης