Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hedge Invest: Αυξάνει τις long τοποθετήσεις του σε ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Hedge Invest: Αυξάνει τις long τοποθετήσεις του σε ελληνικά και ιταλικά ομόλογα
Ο διαχειριστής του fund, Filippo Lanza, στοιχηματίζει ότι τα ελληνικά και ιταλικά χρεόγραφα θα ακολουθήσουν θετική πορεία
Παρά το γεγονός ότι τα ιταλικά ομόλογα ακολουθούν τη χειρότερη πορεία μεταξύ κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης από την αρχή του έτους, υπάρχουν ορισμένοι επενδυτές οι οποίοι θεωρούν ότι αποτελούν επενδυτική ευκαιρία.
Το ίδιο ισχύει – αν και σε μικρότερο βαθμό – και για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Το hedge fund, Hedge Invest, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει αυξήσει σημαντικά τις θέσεις του σε ιταλικά, κρατικά ομόλογα.
«Η ιταλική κυβέρνηση εμφανίστηκε αρχικά επιθετική αναφορικά με ορισμένα θέματα, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι το μεταναστευτικό», τόνισε ο Filippo Lanza, διαχειριστής δύο κεφαλαίων για το συγκεκριμένο hedge fund, ενώ εκτιμά ότι η πιθανότητα διάλυσης της Ευρωζώνης είναι μηδαμινή.
Ο διαχειριστής διευκρινίζει, μιλώντας στο Bloomberg, ότι αύξησε τις long τοποθετήσεις του σε ιταλικά και ελληνικά κρατικά ομόλογα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων του Ιουλίου, καθώς θεωρεί ότι θα ακολουθήσουν καλή πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης