Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βενεζουέλα θα χρηματοδοτήσει πρόγραμμα στέγασης αστέγων με το κρυπτονόμισμα Petro

Η Βενεζουέλα θα χρηματοδοτήσει πρόγραμμα στέγασης αστέγων με το κρυπτονόμισμα Petro
Η Βενεζουέλα θα χρηματοδοτήσει πρόγραμμα στέγασης αστέγων με το κρυπτονόμισμα Petro
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Στέγασης της Βενεζουέλας  Ildemaro Villarroel ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή κατοικιών για τους άστεγους με τι εθνικό κρυπτονόμισμα της Βενεζουέλας το Petro, αναφέρει η Cryptotendencia.
Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει ένα έργο που ονομάζεται «Μεγάλη Αποστολή Στέγασης για τη Βενεζουέλα (GMVV)», το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οικίες στους άστεγους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του GMVV, η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια σπίτια μέχρι σήμερα.
Ο Villaroel ανέφερε ότι 33 εταιρείες έχουν ξεκινήσει τεχνικές, οικονομικές και δοκιμές για να ξεκινήσουν τη διαδικασία κατασκευής προσθέτοντας ότι «μαζί με τους κυβερνήτες των επαρχιών, εξετάζουμε τα σχέδια που θα ξεκινήσουμε μέσα στο 2018, η GMVV θα έχει μια εισροή οικονομικών πόρων, το οποίο θα προστατευθεί και θα εδραιωθεί με το Petro».
Ένας άλλος αξιωματούχος που επικαλείται η Criptotendencia είπε ότι το Petro δημιουργεί μια «προστατευτική ασπίδα» για την κατασκευή κατοικιών.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ενέκρινε προϋπολογισμό 75 δισ. bolivars (περίπου 750.000 δολάρια) και 909.000 Petros για την κατασκευή νέων σπιτιών.
Αυτή δεν είναι η πρώτη κυβερνητική κοινωνική πρωτοβουλία στη Βενεζουέλα που χρηματοδοτείται από το εθνική κρυπτονόμισμα Petro, το οποίο είναι συνδεδεμένο και υποστηρίζεται από την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας.
Τον Μάιο του 2018, ο  Maduro ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του κρυπτονομίσματος Petro με στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Ενώ η πολιτική και οικονομική κρίση της Βενεζουέλας έχει βαθαίνει τα τελευταία χρόνια, με τον πληθωρισμό του Bolivar να υπερβαίνει το 25.000%, η Βενεζουέλα έχει δει μια έκρηξη στα κρυπτονομίσματα.



Όπως ανακοίνωσε το Cointelegraph τον Ιούνιο του 2018, οι συναλλαγές Bitcoin αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στο 2018.



Ο όγκος του bolivar προς το Bitcoin αυξήθηκε κατά 138% από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2018 και κατά 39% περισσότερο από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης