Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall - Οριακά χαμηλότερα ο Dow

tags :
Στάση αναμονής στη Wall - Οριακά χαμηλότερα ο Dow
Δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο που είχε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο δείκτης Dow, χάνοντας κυριολεκτικά στο "παρά πέντε" και τις 13.000 μονάδες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Αυτήν την εβδομάδα οι αγορές θα βρίσκονται στους ρυθμούς αφενός της απόφασης της ISDA για το αν αποτελεί πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, και αφετέρου στη δεύτερη ένεση ρευστότητας που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ.
Αναλυτικά, ο Dow υποχώρησε κατά μόλις 0,01% στις 12.982 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 0,08% στις 2.966 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,14% στις 1.368 μονάδες.
Το adr της Εθνικής έκλεισε στα 3,26 δολάρια με απώλειες 1,21%, στο ίδιο πνεύμα με την ενδοσυνεδριακή της διακύμανσης. Σήμερα το χαμηλό της ήταν στα 3,20 δολάρια και το υψηλό στα 3,28 δολάρια.
Στήριγμα, βρήκαν οι δείκτες στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος σήμερα σε συνεργασία με τη Fed ανακοίνωσε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των προβληματικών στεγαστικών δανείων. Η Bank of America βρέθηκε στο +1,90% , η PNC Financial Services στο +0,14%, η Wells Fargo στο +2,62% , η U.S. Bancorp στο +2,02%, η SunTrust Banks στο +2,47% , η MetLife στο +1,26% , η J.P. Morgan στο +1,79% και η Citigroup στο +1,76%.
Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται από τους επενδυτές η απόφαση της ISDA για το αν θα αποτελεί πιστωτικό γεγονός το PSI+, σύμφωνα με ανακοίνωση της που επακολούθησε σχετικής ερώτησης που υποβλήθηκε στην Επιτροπή, από το hedge fund Alea Group Holdings, το οποίο έχει έδρα τις Βερμούδες. Οι επενδυτές βρίσκονται σε ιδιαίτερη ανησυχία καθώς το 50% περίπου των CDS που έχουν εκδωθεί για τα ελληνικά ομόλογα πιθανότατα να πληρωθούν από τις αμερικανικές τράπεζες, γεγονός που θα βάλει σε νέα δοκιμασία το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το δεύτερο και τελευταίο πρόγραμμα παροχής επιπρόσθετης μακροπρόθεσμης ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες (LTRO) το οποίο σχεδιάζεται για τις 29 Φεβρουαρίου  θα μπορούσε να ανέλθει έως τα 680 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Goldman Sachs σε δημοσκόπηση επενδυτών που πραγματοποίησε.
Η συνολική ένεση ρευστότητας στο σύστημα ανέρχεται για την 3ετία στα 1,1-1,2 τρισ. ευρώ μετά και το πρώτο πρόγραμμα LTRO το οποίο είχε ανήλθε στα 498 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης