Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με εμπορικές ανησυχίες και αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με εμπορικές ανησυχίες και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Με οριακές απώλειες και μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο παραμένουν στο προσκήνιο
Με οριακές απώλειες και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (23/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ οι επενδυτές στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,05% στις 25.044,70 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,18% κι έκλεισε στις 2.806,97 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,28% υψηλότερα, στις 7.841,87 μονάδες.




Οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα παραμένουν στο επίκεντρο, εν όψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη (25/7) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με το εμπόριο και τις απειλές του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά την αποτυχία της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 το σαββατοκύριακο να καταλήξουν σε μια σημαντική συμφωνία για το εμπόριο.
Η σύνοδος των G20 απηύθυνε έκκληση για περισσότερο διάλογο, προκειμένου να αποφευχθεί μια αρνητική επίδραση των γεωπολιτικών και εμπορικών εντάσεων στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Η συνάντηση των G20 πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές του Trump για την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 505 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στα τριμηνιαία αποτελέσματα.
Οι τεχνολογικές μετοχές ανήλθαν σήμερα σε ιστορικά υψηλά, καταγράφοντας άνοδο 0,5%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, με τη μητρική της Google, Alphabet, να αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της σήμερα, μετά το κλείσιμο της Wall, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιεύσουν οι Facebook και Amazon.
Η μετοχή της Alphabet ενισχύθηκε κατά 1,1%, της Facebook κατέγραψε κέρδη 0,6%, ενώ της Microsoft έκλεισε με άνοδο 1,6%, ανερχόμενη σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς τα άκρως ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους «άνοιξαν την όρεξη» των επενδυτών του τεχνολογικού κολοσσού.
Σημειώνεται ότι οι τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 15% από την αρχή του 2018.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Hasbro «εκτοξεύτηκε» κατά 12,9%, καθώς η εταιρεία ανέφερε σήμερα κέρδη καλύτερα των προβλέψεων.
Από την άλλη, η μετοχή της Halliburton σημείωσε απώλειες άνω του 8%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει αποτελέσματα περισσότερες από το 17% των εταιρειών του S&P 500, με το 82% αυτών να έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Οι αναλυτές της Wall Street έχουν υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων, αναμένοντας μια αύξηση άνω του 20%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν και τα λεκτικά πυρά ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον ιρανό ομόλογό του.
Ο Donald Trump προειδοποίησε τον Hassan Rouhani να μην απειλήσει ξανά τις ΗΠΑ, διότι διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Rouhani καταδίκασε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.
«Εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι η μητέρα όλων των πολέμων», ανέφερε ο Rouhani.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς οι επίμονες ελλείψεις συνέχισαν να επιβαρύνουν την αγορά, ωθώντας τις τιμές σε ιστορικά υψηλά.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR), οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,6%, στις 5,38 εκατ. μονάδες, ενώ οι πωλήσεις του Μαΐου αναθεωρήθηκαν πτωτικά, δείχνοντας πωλήσεις 5,41 εκατ. μονάδων, αντί των 5,43 εκατ. που είχαν αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα αυξάνονταν κατά 0,5% στα 5,44 εκατ.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,2%, καταγράφοντας πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 2,2% σε ετήσια βάση.
Την ίδια ώρα, η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, στο ιστορικό υψηλό των 276.900 δολ., καταγράφοντας αύξηση για 76ο συνεχόμενο μήνα.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης