Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul: Αναπόφευκτη η οικονομική κρίση - Οι ΗΠΑ ξοδεύουν 52 χιλ. δολάρια το δευτερόλεπτο

tags :
Ron Paul: Αναπόφευκτη η οικονομική κρίση - Οι ΗΠΑ ξοδεύουν 52 χιλ. δολάρια το δευτερόλεπτο
Ron Paul: Οι ΗΠΑ ξοδεύουν 52 χιλ. δολάρια το δευτερόλεπτο - Αναπόφευκτη η οικονομική κρίση
«Σύμφωνα με τον οικονομικό συγγραφέα Simon Black, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπανά περίπου 52.000 δολάρια το δευτερόλεπτο.
Αυτό και όχι οι περικοπές από την αλλαγή στη φορολογική νομοθεσία είναι ο λόγος για τον οποίο το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει φθάσει τα 21 τρισ. δολάρια, κάτι που είναι μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας» αναφέρει σε άρθρο το ο πρώην αμερικανός γερουσιαστής και επικεφαλής του The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity, Ron Paul.
Ένα άλλο δυσοίωνο σημάδι είναι ότι για το 2018 τόσο η κοινωνική ασφάλιση όσο και η Medicare θα πρέπει να αντλήσουν από τα αποθεματικά τους κεφάλαια για να πληρώσουν παροχές.
Τα ταμεία αμοιβαίων κεφαλαίων κοινωνικής ασφάλισης και Medicare σύντομα θα χρεοκοπούν, θέτοντας πρόσθετες πιέσεις στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και τους αμερικανούς φορολογούμενους.
Το υπερβολικό χρέος που προκαλείται από τις υπερβολικές δαπάνες θα προκαλέσει αναπόφευκτα μεγάλη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, με λίγες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, δεν υπάρχει ελάχιστη επιθυμία στην Ουάσινγκτον να μειώσει τις δαπάνες.
Παραδείγματα δημοσιονομικής ανευθυνότητας στο Καπιτώλιο είναι εύκολο να βρεθούν.
Για παράδειγμα, αν και η Untied Stares ξοδεύει επί του παρόντος περισσότερα για τον στρατό του από τους συνδυασμένους προϋπολογισμούς των επόμενων επτά χωρών με τις υψηλότερες δαπάνες, το Κογκρέσο πρόσφατα αύξησε τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 82 δισ. δολάρια.
Αυτό φέρνει το σύνολο των κεφαλαίων που οι ΗΠΑ ξοδεύουν για την αστυνομία στα 716 δισ. δολάρια.
Η πίεση που ασκείται στο Κογκρέσο για την αύξηση των δαπανών για αγροτικές επιδοτήσεις είναι πιθανό να ευοδωθεί καθώς οι αγρότες γίνονται παράπλευρες ζημιές στον εμπορικό πόλεμο του Προέδρου Trump.
Όταν η οικονομική κρίση ξεσπάσει, δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή παρά να μειωθούν οι δαπάνες και να αυξηθούν οι φόροι.
Φυσικά, το Κογκρέσο είναι απίθανο να αυξήσει τους φόρους ή να μειώσει τα οφέλη.
Αντ 'αυτού, θα στηριχθεί στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής για να κάνει το βρώμικο έργο μέσω του «φόρου πληθωρισμού».
Ο «φόρος πληθωρισμού» είναι ο χειρότερος τύπος του φόρου, επειδή είναι ταυτόχρονα κρυμμένος και επιθετικός.
Ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά, αν όχι το χειρότερο, του σχεδίου της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι η αύξηση του «φόρου πληθωρισμού», επιτρέποντας τη χρήση του «αλυσιδωτού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή» (ΔΤΚ).
Ο «αλυσιδωτός» ΔΤΚ αποκρύπτει τα αποτελέσματα του πληθωρισμού υποστηρίζοντας ότι οι αυξανόμενες τιμές δεν βλάπτουν τους Αμερικανούς εφόσον εξακολουθούν να μπορούν να αγοράζουν προϊόντα  χαμηλού κόστους για να αντικαταστήσουν προϊόντα που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά λόγω της υποτίμησης του νομίσματος από την Federal Reserve.
Η αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους θα ασκήσει επίσης πίεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  για να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια.
Τελικά, η χρηματοδότηση του χρέους της Fed θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό και σε απόρριψη της κατάστασης του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης