Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε οικονομική δυσχέρεια και ο ΟΗΕ – Μέτρα μείωσης των δαπανών του εξετάζει ο γ.γ. Antonio Guterres

tags :
Σε οικονομική δυσχέρεια και ο ΟΗΕ – Μέτρα μείωσης των δαπανών του εξετάζει ο γ.γ. Antonio Guterres
H «στενότητα» οφείλεται στο ότι τα κράτη – μέλη δεν καταβάλλουν έγκαιρα τα χρήματα που οφείλουν στον Οργανισμό
Σε οικονομική δυσχέρεια έχει περιέλθει ο ΟΗΕ, με τον γενικό γραμματέα Antonio Guterres να προειδοποιεί ότι πρέπει να υπάρξει μείωση των δαπανών και μέτρα εξοικονόμησης του κόστους μια και ο Οργανισμός είναι αντιμέτωπος με με μεγάλες ελλείψεις διαθεσίμων.
Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στο ότι κράτη-μέλη του ΟΗΕ δεν καταβάλλουν έγκαιρα τα ποσά που οφείλουν.
«Τα προβλήματά μας όσον αφορά τα διαθέσιμα κεφάλαια και τις χρηματοοικονομικές ροές μας δεν είχαν εκδηλωθεί ποτέ τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά κι η γενική τάση είναι ανησυχητική: έχουμε έλλειψη χρημάτων και παραμένουμε στο κόκκινο περισσότερο» ανέφερε ο Guterres.
Τα Ηνωμένα Έθνη καταρτίζουν δύο προϋπολογισμούς: έναν για τη λειτουργία του Οργανισμού καθαυτή, που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει δαπάνες 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο χρόνια• κι άλλον έναν για τις ειρηνευτικές αποστολές, που υιοθετήθηκε τον Ιούνιο και προβλέπει δαπάνες 6,7 δισεκ. δολαρίων μέσα σε 12 μήνες.
Την Τετάρτη, σε επιστολή του προς τα κράτη-μέλη, ο Guterres επισήμανε ότι ως την 30ή Ιουνίου, ο πρώτος προϋπολογισμός κατέγραφε έλλειμμα 139 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Ο ΟΗΕ ουδέποτε είχε αντιμετωπίσει τόσο δύσκολη κατάσταση ως προς τις χρηματοοικονομικές του ροές τόσο νωρίς μέσα στο έτος» υποστήριξε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης