Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνταξη νέου κειμένου για τη γενοκτονία των Αρμενίων κατ' εντολή Σαρκοζί

Σύνταξη νέου κειμένου για τη γενοκτονία των Αρμενίων κατ' εντολή Σαρκοζί
Νέο κείμενο για το νόμο που τιμωρεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 θα συντάξει η γαλλική κυβέρνηση, ύστερα από εντολή του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «μετρά την μεγάλη απογοήτευση και τη βαθιά θλίψη όλων αυτών που είχαν δεχτεί με ευγνωμοσύνη και ελπίδα την υιοθέτηση του νόμου αυτού που είχε ως στόχο να τους προστατεύσει από την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.
Από την πλευρά του ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως, εάν εκλεγεί, θα ανακινήσει πάλι τη συζήτηση για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων σε πνεύμα «κατευνασμού και συμφιλίωσης».
«Η ημερομηνία της κατάθεσης του νόμου δεν ήταν ίσως η κατάλληλη, στα τέλη της προεδρικής θητείας. Συνεπώς, με κάθε τρόπο, θα πρέπει να ανακινηθεί το ζήτημα σε πνεύμα κατευνασμού, και ταυτόχρονα συμφιλίωσης, με θέληση να ολοκληρωθεί», τόνισε ο Ολάντ, που σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις προηγείται κατά πολύ του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης