Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλεί με απαγωγή του Gullen από τις ΗΠΑ ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας Suleyman Soylu

Απειλεί με απαγωγή του Gullen από τις ΗΠΑ ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας Suleyman Soylu
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Τουρκίας με αφορμή την υπόθεση του πάστορα Andrew Brunson
Με απαγωγή του F. Gullen του ιεροκήρυκα που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τον «εγκέφαλο» της απόπειρας του στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Erdogan τον Ιούλιο του 2016 απειλεί ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση Τουρκίας – ΗΠΑ που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.
«Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχουμε στις ΗΠΑ είναι η FETO.
Κι αυτόν δεν θα τον αφήσουμε εκεί, θα τον πάρουμε» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στη FETO στο δίκτυο του F. Gullen.
Η τοποθέτηση αυτή ήρθε μόλις μια ημέρα ύστερα από τις δηλώσεις της Sarah Sanders, εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, η οποία υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον υπουργό Εσωτερικών, Suleyman Soylu και στον υπουργό Δικαιοσύνης,  Abdulhamit Gul για τη μη απελευθέρωση του Αμερικάνου πάστορα, Andrew Brunson, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό με κατηγορίες περί τρομοκρατικών ενεργειών.
Βάσει των κυρώσεων αυτών, οι δύο Τούρκοι υπουργοί δεν θα μπορούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και θα δεσμευθούν όποια περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν εκεί.
 Επίσης θα υποστούν κυρώσεις και εταιρίες που συνδέονται με τους δύο υπουργούς.
Αντίδραση στην απόφαση αυτή των ΗΠΑ υπήρξε και από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, M. Cavusoglu.
«Όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατανοεί πως δεν δύναται με αυτές τις μεθόδους να επιτύχει την ικανοποίηση των παράνομων αιτημάτων της, δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας.
Η απόφαση αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα μείνει αναπάντητη» ανέφερε ο Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης