Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εποικοδομητική η συνάντηση Pompeo – Cavusoglu στη Σιγκαπούρη – Στόχος η εκτόνωση της διπλωματικής κρίσης ΗΠΑ – Τουρκίας

Εποικοδομητική η συνάντηση Pompeo – Cavusoglu στη Σιγκαπούρη – Στόχος η εκτόνωση της διπλωματικής κρίσης ΗΠΑ – Τουρκίας
Αφορμή για το νέο βαρύ επεισόδιο μεταξύ των δύο κρατών η υπόθεση του Αμερικάνου πάστορα Andrew Brunson
(upd) Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Σιγκαπούρη οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, M.Pompeo και της Τουρκίας, M. Cavusoglu όπως ανέφερε το State Department.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία κλιμακώθηκε επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχίσουν τις προσπάθειες προκειμένου να βρουν λύσεις στα διμερή προβλήματά τους.

Αφορμή για τη νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας είναι η υπόθεση της κράτησης του Αμερικανού πάστορα, Andrew Brunson, ο οποίος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενάμιση χρόνο που πέρασε σε τουρκική φυλακή καθώς διώκεται για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και «κατασκοπεία», κατηγορίες που ο ίδιος ο ιερωμένος και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτουν.
Οι ΗΠΑ μάλιστα απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του πάστορα ενώ πριν λίγες ημέρες επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Τουρκίας, με την κυβέρνηση Erdogan να αντιδρά με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και με απειλές για αντίποινα.
Σε ανακοίνωση του το State Department ανακοίνωσε ότι προτιμά μια «διπλωματική προσέγγιση», υπογραμμίζοντας πάντως πως η κράτηση του Αμερικάνου πάστορα «διαρκεί πάρα πολύ».

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 3 Αυγούστου 07:07)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης