Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,97% και τις 2.741,08 μονάδες ο Shanghai Composite

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,97% και τις 2.741,08 μονάδες ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνίας έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξεως του +0,06% στις 22.525,18 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αγορές της Ασίας, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ορισμένες περιοχές δέχθηκαν ώθηση από την άνοδο στη Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,97% στις 2.741,08 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -2,03% και τις 8.602,12 μονάδες.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε νωρίτερα εντός της ημέρας, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση προς το Πεκίνο, μέχρι να αλλάξει το οικονομικό της σύστημα.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε μία κατάσταση κατά την οποία θα είναι πιο επώδυνο για αυτούς να συνεχίσουν τις κακές πρακτικές απ' ότι να προχωρήσουν σε μεραρρυθμίσεις», ήταν το σχόλιο του Wilbur Ross κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox Business, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πίεση προς την Κίνα για όσο χρονικό διάστημα η χώρα θα αρνείται να εξισορροπήσει το οικονομικό πεδίο».
Παράλληλα, ο όδιοδς τόνισε ότι στόχος της επιβολής δασμών ήταν να ασκηθεί πίεση στην Κίνα ώστε να τροποποιήσει τις πρακτικές της, γεγονός ωστόσο που έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς το Πεκίνο προχώρησε σε αντίμετρα.
«Ο πρόεδρος θεωρεί πλέον ότι ίσως είναι στιγμή να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση ώστε να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους», καταλήγει ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,34% στις 27.621 μονάδες, παραμένοντας σε πορεία ώστε να καταγράψει τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων έξι μηνών.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,10% στις 6.234,80 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,77% στις 2.287,68 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +0,06% στις 22.525,18 μονάδες, εξακολουθώντας να δέχεται ώθηση από τον τομέα ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Toyota για το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Toyota για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018 ενισχύθηκαν κατά +19% στα 6,11 δισ. δολ. έναντι 5,13 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι μέσες εκτιμήσεις επτά αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Thomson Reuters έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 5,71 δισ. δολ.
Τα έσοδα της ιαπωνικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +4,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 65,8 δισ. δολ.
Οι συνολικές πωλήσεις της Toyota κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1% στα 2,6 εκατ. οχήματα, δεχόμενες ώθηση από την αύξηση του +8,5% που σημειώθηκε στην Ασία.
Πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τους αναλυτές να επικαλούνται την αυξημένη παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας ως καθοριστικούς παράγοντες για την σχετική πτώση.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 73,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,10% στα 68,89 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο η παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και αυτή της Ρωσίας, σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους κατά τον Ιούλιο του 2018, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας των δύο πλευρών για περικοπές στις εξαγωγές.
«Βλέπουμε ένα συνεχιζόμενο αρνητικό συναίσθημα, το οποίο καθοδηγείται από την ανάπτυξη και τη ζήτηση», σχολιάζει ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Sloth Hansen.
Τις προηγούμενες ημέρες, το αμερικανικό αργό βρέθηκε κάτω από τη ζώνη των 67 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι εξαγωγές των μεγαλύτερων παραγωγών παγκοσμίως βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης