Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Βουτιά» για τον κατασκευαστικό κλάδο τον Ιούλιο του 2018 - Στις 50 μονάδες υποχώρησε ο PMI

Γερμανία: «Βουτιά» για τον κατασκευαστικό κλάδο τον Ιούλιο του 2018 - Στις 50 μονάδες υποχώρησε ο PMI
Ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο ήταν ο χαμηλότερος από τον Ιανουάριο του 2017
Σημαντική πτώση σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/8) στοιχεία της Markit, εν μέσω επιβράδυνσης της εμπορικής και στεγαστικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50 μονάδες, έναντι 53 μονάδων τον προηγούμενου μήνα, γεγονός που υποδηλώνει στασιμότητα στον κλάδο.
Σύμφωνα με τη Markit, τόσο ο τομέας της στέγασης όσο και η εμπορική δραστηριότητα αύξηθηκαν με χαμηλότερους ρυθμούς τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, την ίδια στιγμή που οι δραστηριότητα στον τομέα των έργων πολιτκών μηχανικών υποχώρησε μετά την ανάκαμψη του Ιουνίου.
Παρά το γεγονός ότι η αύξηση των νέων παραγγελιών ήταν οριακή, οι επιχειρήσεις συνέχισαν να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.
Ωστόσο, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ήταν ο χαμηλότερος από τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.
«Οι αλυσίδες εφοδιασμού βρίσκονται υπό την πίεση της αυξημένης ζήτησης δομικών υλικών και εξαρτημάτων, με τους κατασκευαστές να σημειώνουν τις χειρότερες καθυστερήσεις παράδοσης των τελευταίων οκτώ μηνών», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης