Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο μετά την αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία

Ιράν: Οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο μετά την αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι η εχθρική στάση της Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει την απομόνωσή τους από τον σημερινό κόσμο
Τη θέση ότι οι ΗΠΑ «απομονώθηκαν» μέσα στην εθχρότητά τους προς το Ιράν, εξέφρασε σήμερα (6/8) το Υπουργείο Εξωτερικών της Τεχεράνης, καθώς η Ουάσιγκτον προετοιμάζει την επιβολή νέων κυρώσεων, μετά την αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, «ο αμερικανικός εκφοβισμός και οι πολιτικές πιέσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ορισμένες αναταράξεις, αλλά το γεγονός είναι ότι στον σημερινό κόσμο, η Αμερική είναι απομονωμένη».
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων έχει προκαλέσει σημαντική πτώση του ιρανικού ριάλ, δημιουργώντας περαιτέρω εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και αυξάνοντας το διχασμό εντός του πολιτικού συστήματος.
Αργότερα εντός της ημέρας, ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία, μέσω της οποίας θα παρουσιάσει τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει την πτώση του εγχώριου νομίσματος και τις επιπτώσεις των κυρώσεων.
Από την πλευρά της, η Γερμανία, η οποία αποτελεί μία από τις χώρες που συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία, κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να προσφέρει επενδυτικές εγγυήσεις για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, καθώς και ότι η χώρα παραμένει σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ ώστε να εξαιρεθούν οι γερμανικές εταιρείες από τις κυρώσεις.
«Οι εγγυήσεις του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τις εξαγωγές και τις επενδύσεις παραμένουν διαθέσιμες για τις εταιρείες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Βερολίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης