Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 2,83% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά τις δηλώσεις Conte

Ιταλία: Στο 2,83% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά τις δηλώσεις Conte
Στο 2,83% υποχωρεί η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Giuseppe Conte ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν θα εγείρει παράλογες απαιτήσεις στις διαπραγματύσεις με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.
«Τα σχόλια του Conte μπορούν να ερμηνευθούν ως ένδειξη ότι κάποια μέτρα για τις δαπάνες μπορεί να εφαρμοστούν σταδιακά σε διάστημα άνω του ενός έτους», ανέφερε αναλυτής της Mizuho, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Γενικά, ο τόνος φαίνεται μη συγκρουσιακός, κάτι που βοηθά σε ό,τι αφορά τη σχέση της Ιταλίας με την ΕΕ.
Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας», πρόσθεσε.



«Δεν υπάρχει ούτε Plan B, ούτε Plan Β, ούτε ξεχωριστό σχέδιο Savona. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι ενιαίο», τόνισε ο Conte, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για ενδοκυβερνητικές κόντρες.
«Ο λόγος για τη σημερινή συνάντηση είναι αντικειμενικός: η ανάπτυξη ενός σοβαρού, αυστηρού και θαρραλέου ελιγμού θα συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ανάπτυξη θα είναι οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Έχουμε ήδη μιλήσει για οικονομικά ζητήματα με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά ποτέ δεν ζητήσαμε παραχωρήσεις ή ευνοϊκή μεταχείριση, θα παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας με ψηλά το κεφάλι, με ένα λογικό project, θα είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ σκληροί, αλλά όχι παράλογοι», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης