Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Πολύ πιθανό να συναντηθώ εκ νέου με τον Kim Jong Un

tags :
Trump: Πολύ πιθανό να συναντηθώ εκ νέου με τον Kim Jong Un
Νέα δυσαρέσκεια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για το ρόλο της Κίνας
Στο ενδεχόμενο να συναντηθεί εκ νέου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Reuters υπερασπίστηκε τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Στις δηλώσεις του ο Trump υποστήριξε ότι «πιθανότατα» θα συναντηθεί ξανά με τον Kim και τόνισε ότι η Β. Κορέα μετά τη συνάντηση κορυφής της 12ης Ιουνίου έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την αποπυρηνικοποίησή της, παρά τις αμφιβολίες για το κατά πόσον η Πιονγκγιάνγκ έχει όντως τη βούληση να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα.
Αν και επέμεινε πως «γίνονται πολλά καλά πράγματα» όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του διότι η Κίνα δεν βοηθάει τόσο τη διαδικασία όσο στο πρόσφατο παρελθόν, εξαιτίας της διένεξης μεταξύ των δύο κρατών για τα θέματα εμπορίου.
Ο Trump υποστήριξε ότι εργάζεται στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας μόλις τρεις μήνες, ενώ οι προκάτοχοί του το χειρίζονταν επί 30 χρόνια.
«Σταμάτησα τις δοκιμές πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.
Σταμάτησα τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
Η Ιαπωνία έχει ενθουσιαστεί.
Τι θα γίνει;
Ποιος ξέρει;
Θα δούμε», είπε ο Trump.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στη συνάντηση Trump – Kim στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε δεσμευθεί να εργαστεί για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, αν και η Βόρεια Κορέα δεν έχει δώσει καμία σαφή ένδειξη να απαλλαγεί από το πυρηνικό της οπλοστάσιο μονομερώς, όπως έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο Trump είχε χαρακτηρίσει επιτυχία τη συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης κι έφθασε μέχρι το σημείο να πει ότι η Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί πλέον απειλή.
Μάλιστα ο Trump επανέλαβε στη συνέντευξη του ότι έχει καλή «χημεία» με τον Kim.
«Τον συμπαθώ. Με συμπαθεί.
Δεν γίνονται (δοκιμές) βαλλιστικών πυραύλων, υπάρχει πολλή ησυχία (...)
Έχω πολύ καλή προσωπική σχέση με τον πρόεδρο Kim» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης