Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο κλοιός για τον Trump μετά την κατάθεση Cohen ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έδωσε εντολή να διαπράξει έγκλημα

tags :
Σφίγγει ο κλοιός για τον Trump μετά την κατάθεση Cohen ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έδωσε εντολή να διαπράξει έγκλημα
Πλήγμα για τον Trump και η δικαστική απόφαση που κήρυξε ένοχο τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας για τραπεζική και φορολογική απάτη
(upd) Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, με τις δικαστικές αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τις πιέσεις για αναγκαστική παραίτηση να εντείνονται.
Τον πρόεδρο των ΗΠΑ «έκαψε» αυτή τη φορά με την κατάθεση του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Michael Cohen,  πρώην προσωπικός δικηγόρος του Trump.

Συγκεκριμένα, ο Cohen, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του σε 8 κατηγορίες (για τραπεζική και φορολογική απάτη, για παραβίαση της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών, κα.) υποστήριξε πως ο Trump ήταν αυτός που του έδωσε εντολή να διαπράξει έγκλημα και να πληρώσει τις δύο γυναίκες που υποστήριζαν πως είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Trump προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016..
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοσταρ Stormy Daniels και 150.000 δολάρια στο πρώην μοντέλο του Playboy Karen McDougal, οι οποίες υποστήριζαν πως είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Trump προκειμένου να μιλήσουν.
Όπως είπε ο Cohen, αυτό έγινε «κατ' απαίτηση του υποψήφιου» και στόχος ήταν να αποφευχθεί η αποκάλυψη πληροφοριών που θα «έπλητταν τον υποψήφιο».
Σύμφωνα με το Reuters, ο Cohen δεν ονόμασε τον Trump αλλά ο δικηγόρος του Lanny Davis είπε αργότερα ότι ο πελάτης του αναφερόταν στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, έγκριτοι Αμερικάνοι νομικοί υποστηρίζουν πως ο Trump δεν μπορεί να καταδικαστεί για έγκλημα, υποστηρίζοντας ωστόσο πως το Σύνταγμα επιτρέπει στο Κογκρέσο ακόμα και να καθαιρέσει τον πρόεδρο εάν πρόκειται για «σοβαρά εγκλήματα και παραπτώματα».
Σε κάθε περίπτωση οι αποκαλύψεις αυτές από τον άλλοτε έμπιστο δικηγόρο του Trump αυξάνει την πολιτική πίεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ ενόψει μάλιστα των εκλογών του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.
Η πίεση αυτή ενισχύεται και από τη δικαστική απόφαση που έκρινε ένοχο τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, τον Paul Manafort για τραπεζική και φορολογική απάτη.
Η απόφαση έχει ισχυρό συμβολισμό, καθώς επρόκειτο για την πρώτη δίκη που προέκυψε από τις έρευνες για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Η αντίδραση Trump

«Aν κάποιος ψάχνει για καλό δικηγόρο, θα πρότεινα σίγουρα να μη συνεχίσει να έχει τις υπηρεσίες του Michael Cohen!».
Με την παραπάνω ανάρτηση στο Twitter σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump την καταδίκη του πρώην προσωπικού του δικηγόρου Michael Cohen.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης