Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, με Κίνα - ΗΠΑ στο επίκεντρο - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω δασμών

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές, με Κίνα - ΗΠΑ στο επίκεντρο - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω δασμών
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,03% χαμηλότερα στις 384,02 μονάδες
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (22/8/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες δέχτηκαν πιέσεις, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του αμερικανού προέδρου για την επιβολή δασμών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,03% χαμηλότερα στις 384,02 μονάδες.


Ειδικότερα, ο ευρωπαϊκός κλάδος αυτοκινήτων κατέγραψε απώλειες 2,8%, καθώς ο Donald Trump δήλωσε αργά χθες ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμό 25% στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την ΕΕ.
Η μετοχή της Daimler σημείωσε απώλειες 1%, της Volkswagen διολίσθησε κατά 1,4%, ενώ της Peugeot κατέγραψε πτώση 2,1%.
Την ίδια ώρα, χαμηλότερα έκλεισαν και οι μετοχές των Schaeffler (-5,7%), Michelin (-4%) και Faurecia (-4,2%), στον απόηχο της προειδοποίησης κερδοφορίας της γερμανικής Continental, η μετοχή της οποίας «βούλιαξε» περισσότερο από 13%.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,01% στις 12.385,70 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,11% στις 7.574,24 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,22% υψηλότερα στις 5.420,61 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 0,40% στις 20.699,70 μονάδες, ενώ στις 9.580,20 μονάδες με άνοδο 0,33% έκλεισε ο IBEX 35 στη Μαδρίτη.




Από την άλλη, με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο ενεργειακός κλάδος, κυρίως λόγω της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού σημειώνει άνοδο άνω του 3%, στον απόηχο των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), που έδειξαν μια μείωση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.
Τα «βλέμματα» στρέφονται, εν τω μεταξύ, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και στα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να ξαναρχίσουν τις επίμαχες εμπορικές συνομιλίες, υπό το «σύννεφο» της εκτίμησης του αμερικανού προέδρου ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται επίσης στο Jackson Hole, όπου αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Fed.
Στο συμπόσιο, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Παράλληλα, η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα (22/8) τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της, τα οποία θα εξετάσουν προσεχτικά οι επενδυτές, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα προβεί σε συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης