Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις στην ιταλική αγορά ομολόγων - Στο 3,10% η απόδοση του 10ετούς

Νέες πιέσεις στην ιταλική αγορά ομολόγων - Στο 3,10% η απόδοση του 10ετούς
Κρίσιμο τεστ για τους επενδυτές θα αποτελέσει το πρώτο σχέδιο προϋπολογισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης
Νέες πιέσεις δέχεται σήμερα (23/8/2018) η αγορά των ιταλικών ομολόγων, με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού.
Κρίσιμο τεστ για τους επενδυτές θα αποτελέσει το πρώτο σχέδιο προϋπολογισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης, η οποία είχε προεκλογικά δεσμευτεί για αυξήσεις των δαπανών.
Περί τις 14:30, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημειώνει άνοδο 4,8 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 3,10%.


Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 2,6 μ.β. στο 1,15%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 1,4 μ.β. στο 3,70%.


Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, το σχέδιο προϋπολογισμού θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο το αργότερο στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο προϋπολογισμού έως τις 15 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με έντονη μεταβλητότητα τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ανησυχίας σχετικά με τη στάση της νέας κυβέρνησης σχετικά με τις δημοσιονομικές πολιτικές και τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το πώς η δεξιά Λέγκα του Βορρά και το αριστερό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) θα συμφωνήσουν σε έναν προϋπολογισμό που θα αυξήσει τις συντάξεις και το διαθέσιμο εισόδημα για τα νοικοκυριά.
Τα δημοσιονομικά τους σχέδια ενδέχεται να αποκλίνουν από τις προηγούμενες δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη, αλλά οι αναλυτές αμφισβητούν το πόσο μεγάλες θα είναι οι αποκλίσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης