Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πολιτικής κρίσης και εμπορικών εντάσεων - Στο Jackson Hole τα «βλέμματα»

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πολιτικής κρίσης και εμπορικών εντάσεων - Στο Jackson Hole τα «βλέμματα»
Η Wall Street δεν δείχνει -επί του παρόντος τουλάχιστον- να επηρεάζεται σημαντικά από τις νέες περιπέτειες του αμερικανού προέδρου
Με ήπιες απώλειες κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και την πολιτική κρίση στην Ουάσιγκτον, μετά τις αποκαλύψεις για τις δράσεις στενών συνεργατών του Donald Trump.
Απώλειες 0,3% για τον Dow Jones ο οποίος διαμορφώθηκε στις 25.657 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 2.857 μονάδες.
Στο 0,13% η πτώση για τον Nasdaq στις 7.878 μονάδες, ενώ κέρδη άνω του 1% σημείωσε ο δείκτης «φόβου» VIX στις 12,3 μονάδες.



Υπενθυμίζεται ότι ο Michael Cohen, πρώην δικηγόρος του Trump, έδωσε σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση των χρημάτων που προορίζονταν για την προεκλογική του εκστρατεία -πληρώνοντας, για παράδειγμα δυο γυναίκες, ώστε να μην αποκαλύψουν τις σχέσεις που είχαν μαζί του.
Η κατάσταση είναι τόσο ακραία που έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εις βάρος του προέδρου των ΗΠΑ.
«Η αγορά θα καταρρεύσει εάν κατατεθεί πρόταση μομφής εις βάρος μου.
Πιστεύω ότι όλοι θα γίνουν πολύ φτωχοί», δήλωσε ο Trump στο Fox.
Η Wall Street δεν δείχνει -επί του παρόντος τουλάχιστον- να επηρεάζεται από τις νέες περιπέτειες του αμερικανού προέδρου.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές εντάσεις, καθώς την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι δασμοί ύψους 25% σε κινέζικα προϊόντα.
Οι νέοι δασμοί επιβάλλονται σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ κινέζικα προϊόντα αξίας 16 δισ. δολ., ανεβάζοντας έτσι την αξία των κινεζικών προϊόντων στα οποία έχουν επιβληθεί δασμοί στα 50 δισ. δολ.
Κι ενώ ο Trump έχει δώσει εντολή σε αρμόδιες επιτροπές να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων δασμών σε νέα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ., το Πεκίνο ετοιμάζεται κι αυτό με τη σειρά του να προχωρήσει σε αντίποινα, επιβάλλοντας και αυτό αντίστοιχους δασμούς σε εισαγόμενα αμερικάνικα προϊόντα αξίας 16 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Κίνας πραγματοποιούν συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσουν την μεταξύ τους εμπορική κρίση και να μπει ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, ο οποίος απειλεί να συμπαρασύρει προς τα κάτω την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, στο Jackson Hole, όπου αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Στο συμπόσιο, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για τρίτη φορά φέτος, ενώ μια τέταρτη αύξηση θεωρείται ακόμη αμφίβολη.
Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτυ, Esther George, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια περαιτέρω φέτος και πιθανότατα και το 2019.
«Με βάση αυτά που βλέπω σήμερα, νομίζω ότι δύο επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να είναι κατάλληλες», ενώ αρκετές άλλες θα ήταν κατάλληλες για το επόμενο έτος», δήλωσε η George.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, νέα μείωση, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους εταίρους τους.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000, στις 210.000, την εβδομάδα έως τις 18 Αυγούστου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης