Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάλειμμα από το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων έκανε η Wall Street

tags :
Διάλειμμα από το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων έκανε η Wall Street
Παρά την απόπειρα κυριολεκτικά στο... παρά πέντε να αντιδράσουν, με ήπιες απώλειες τερμάτισαν τελικά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, επιχειρώντας να "ξαποστάσουν" μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών και ελλείψει ανακοινώσεων ουσιαστικών οικονομικών μεγεθών.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε με πτώση μόλις 0,02% στις 12.977 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε  απώλειες 0,33% στις 1.369 μονάδες. Ο βιομηχανικός Nasdaq τερμάτισε στο -0,43% και στις 2.976 μονάδες.
Στα 3,22 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας κέρδη 0,63%. Στα 3,20 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,25 δολάρια το υψηλό.
Με αρνητικό πρόσημο αποχαιρέτησε την εβδομάδα το πετρέλαιο, ακολουθώντας την ενίσχυση του δολαρίου και την αδυναμία του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Στο επίκεντρο παρέμειναν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο έκρηξης αγωγού στη Σαουδική Αραβία, παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκαν. Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου παράδοσης Απριλίου τερμάτισαν με απώλειες 2% στα 106,70 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 2,8%.
Με απώλειες τερμάτισε στη σημερινή συνεδρίαση και ο χρυσός στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πολύτιμο μέταλλο παράδοσης Απριλίου έκλεισε στα 1.709,80 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας πτώση 0,7%. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου υποχώρησε στα 34,54 δολάρια ανά ουγγιά, βουτώντας στο -3,2%
Την παράταση κατά ένα μήνα της περιόδου λήψης αποφάσεων για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας των μεγαλύτερων αμερκανικών τραπεζών ανακοίνωσε η Fed. Eιδικότερα, η κεντρική αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε πως παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η περίοδος λήψης αποφάσεων για τις απαιτήσεις σε κεφάλαια και ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ. Οι αρμόδιες αρχές έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των αμερικανικών τραπεζών, τη ρευστότητά τους, τα πιστωτικά όρια, τη διενέργεια stress tests, τη διαχείριση κινδύνου.
Μετά τη διπλή υποβάθμιση της αμερικανικής ανάπτυξης για το α΄ 3μηνο από την Goldman Sachs, σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προχώρησε και η Bank of America, με φόντο την εικόνα που παρουσιάζουν τα μακροοικονομικά μεγέθη. Τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες οδήγησαν την BofA στο να μειώσει τις εκτιμήσεις της για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 1,8% από 2,2% προηγουμένως για τους πρώτους 3 μήνες του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης