Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο μπλόκο της Γερουσίας στη μεταφορά των F 35 στην Τουρκία

ΗΠΑ: Νέο μπλόκο της Γερουσίας στη μεταφορά των F 35 στην Τουρκία
Όχι στη μεταφορά τους εάν η Άγκυρα δεν ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην αγορά των S 400
Νέο μπλόκο στη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F 35 στην Τουρκία «στήνει» το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο υπερψήφισε νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, στο οποίο προβλέπονται νέοι περιορισμοί στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ρητά την απαγόρευση της χρήσης αμερικανικών πόρων για τη μεταφορά των F-35 στη Τουρκία ή την παροχή οποιασδήποτε άλλης διευκόλυνσης έως ότου το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πιστοποιήσει ότι η Τουρκία δεν θα προχωρήσει στην αγορά ή δεν θα δεχθεί τη παραλαβή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
«Με αυτό το νομοσχέδιο, η Γερουσία καθιστά σαφές ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία δεν περιορίζονται στον πάστορα Brunson.
Η απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας από τονErdogan είναι μόνο το τελευταίο αποδεικτικό στοιχείο ότι η Τουρκία είναι μόνο στο όνομα σύμμαχος.
Όλη η αμερικανική κυβέρνηση – το υπουργικό συμβούλιο και το Κογκρέσο – εγκατέλειψαν την αποτυχημένη προσέγγιση της ήσυχης διπλωματίας με την ‘Άγκυρα.
Η Τουρκία θα πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι ένας «αφοσιωμένος σύμμαχος» με δράσεις, και όχι μόνο με δηλώσεις στις αμερικανικές εφημερίδες», σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας HALC Έντι Ζεμενίδης μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης