Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Στο 3,15% το 10ετές

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Στο 3,15% το 10ετές
Προσωρινή η πτώση που σημείωσαν οι αποδόσεις μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να βοηθήσουν την Ιταλία στη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της
(upd) Νέες πιέσεις δέχονται σήμερα (24/8/2018) τα ιταλικά ομόλογα, καθώς η πτώση που σημείωσαν οι αποδόσεις μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να βοηθήσουν την Ιταλία στη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της αποδείχτηκε προσωρινή.
Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα συνεχίζουν να ασκούν η επίμονη αβεβαιότητα γύρω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά και οι ανησυχίες για το εμπόριο και την πολιτική κρίση στις ΗΠΑ.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας είχε διολισθήσει στο 3,08% νωρίτερα σήμερα, στον απόηχο δημοσιεύματος της «Corriere della Sera», που ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε στον ιταλό πρωθυπουργό, Mario Conte, την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ιταλία στη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της για το ερχόμενο έτος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται τρεις κορυφαίους Ιταλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Trump έκανε την προσφορά αυτή τον περασμένο Ιούλιο κατά τη συνάντησή του με τον Conte στην Ουάσινγκτον.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα για το πρώτο σχέδιο προϋπολογισμού της νέας ιταλικής κυβέρνησης, η οποία είχε προεκλογικά δεσμευτεί για αυξήσεις των δαπανών, συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στα ομόλογα.
Περί τις 19:30, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημειώνει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές άνοδο στο 3,15%.


Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, το σχέδιο προϋπολογισμού θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο το αργότερο στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο προϋπολογισμού έως τις 15 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με έντονη μεταβλητότητα τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ανησυχίας σχετικά με τη στάση της νέας κυβέρνησης σχετικά με τις δημοσιονομικές πολιτικές και τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.
Εν τω μεταξύ, το κλίμα επηρεάζει αρνητικά και ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ιταλία και στην ΕΕ σχετικά με το μεταναστευτικό.

Οι σημερινές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την κατανομή των μεταναστών που παραμένουν σε ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στη Σικελία, αποδείχθηκαν άκαρπες.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Luigi Di Maio, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει «σκληρή γραμμή» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναλαμβάνοντας την απειλή να αναστείλει τη χρηματοδότηση προς την ΕΕ εξαιτίας της υπόθεσης αυτής.
Η Κομισιόν «απάντησε» στις δηλώσεις του Di Maio, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες που διέπουν το μεταναστευτικό και δεν θα υποκύψει στις ιταλικές απειλές για την κατανομή μεταναστών που παραμένουν στη Σικελία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης