Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσωση της Τουρκίας κατά το... ελληνικό μοντέλο εξετάζει η Γερμανία - Φόβοι για μετάδοση της κρίσης

Διάσωση της Τουρκίας κατά το... ελληνικό μοντέλο εξετάζει η Γερμανία - Φόβοι για μετάδοση της κρίσης
Το Βερολίνο φοβάται ότι η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας θα μπορούσε να μεταδοθεί στην Ευρώπη
Το ενδεχόμενο παροχής επείγουσας οικονομικής βοήθειας στην Τουρκία εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι μια πλήρης οικονομική κρίση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Αυτό αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα γερμανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια βοήθεια.
Εντούτοις, οι δυνατότητες που συζητούνται κυμαίνονται από ένα συντονισμένο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης παρόμοιο με το είδος που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης του χρέους της ευρωζώνης, σε ειδικά δάνεια από κρατικές αναπτυξιακές τράπεζες και διμερή βοήθεια.
Το Βερολίνο φοβάται ότι η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας θα μπορούσε να μεταδοθεί στην Ευρώπη, να προκαλέσει περαιτέρω αναταραχές στη Μέση Ανατολή και να προκαλέσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης προς το Βορρά.
"Θα κάναμε πολλά για να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε την Τουρκία", ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Γερμανίας.
"Δεν έχουμε πολλές επιλογές."
Άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν εξίσου.
Φιλοξενώντας τον Τούρκο ομόλογό του στο Παρίσι τη Δευτέρα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Τουρκίας να αποκαταστήσει την οικονομία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης