Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Καναδά

tags :
Οριακές απώλειες στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Καναδά
Το ενδιαφέρον στρέφεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και σε στοιχεία για την αμερικανική οικονομία
Με οριακές απώλειες άνοιξαν σήμερα (30/8/2018) οι δείκτες της Wall Street, μετά τα διαδοχικά ρεκόρ, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και σε στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.


Περί τις 16:45, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 26.098 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.910 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα, στις 8.095 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις νέες διαπραγματεύσεις που θα έχουν σήμερα ΗΠΑ και Καναδάς για την αναθεώρηση της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.
Χθες, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όσο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι μια συμφωνία μπορεί να επέλθει έως το τέλος της εβδομάδας, την ώρα που ο χρόνος πιέζει προκειμένου να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2018 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ ένας δείκτης για τον πληθωρισμό ανήλθε σε υψηλό 6ετίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης επίσης 0,4% του Ιουνίου, ενώ και οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,4%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) - που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη τιμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) - αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι αύξησης 0,1% του Ιουνίου, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε στο 2,3% -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012- από 2,2% τον Ιούνιο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός PCE αυξήθηκε στο 2% -για πρώτη φορά από τον Μάρτιο και μόλις δεύτερη φορά από το 2012- από 1,9% τον Ιούνιο.
Από την άλλη, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης, αν και η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000, στις 213.000, την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου 2018, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 214.000.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης