Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο για τον Αύγουστο 2018 - Στις 52,9 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο για τον Αύγουστο 2018 - Στις 52,9 μονάδες ο PMI
Οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη κατασκευαστικής δραστηριότητας να περιοριστεί στις 54,9 μονάδες
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η πτώση του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Markit, καθώς η παραγωγή του κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 52,9 μονάδες, έναντι 55,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 54,9 μονάδες.
Σύμφωνα με την Markit, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε οριακή άνοδος στη συνολική δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου τον Αύγουστο, η παραγωγή αναπτύχθηκε με τους ασθενέσθερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών.
Παράλληλα, ο χρόνος παράδοσης από τους προμηθευτές παρατάθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα από τον Μάρτιο του 2015, ενώ ο πληθωρισμός του κόστους εισροών υποχώρησε σε χαμηλά 25 μηνών.
«Υπάρχουν κάποια ενθραρρυντικά σημεία από την τελευταία έρευνα, ειδικά σε ότι αφορά τον ανθεκτικό βαθμό ανάπτυξης των νέων επιχειρήσεων τον Αύγουστο και την ισχυρήγ ανάκαμψη στην πρόσληψη προσωπικού», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Tim Moore, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις εμφανίστηκαν αισιόδοξες ότι θα επιτύχουν οργανική ανάπτυξη κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η άνοδος παρέμεινε περιορισμένη από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες.
«Ο βαθμός αισιοδοξίας που αναφέρθηκε τον Αύγουστο παρέμεινε περιορισμένος από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, οι τεντωμένες αλυσίδες εφοδιασμού και η έλλειψη κατάαλληλα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού», καταλήγει ο Tim Moore.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης