Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρεμιέρα για το αριστερό πολιτικό κίνημα Wagenknecht στη Γερμανία

Πρεμιέρα για το αριστερό πολιτικό κίνημα Wagenknecht στη Γερμανία
Πρεμιέρα για την κίνηση Wagenknecht στη Γερμανία
Η Sahra Wagenknecht, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), εγκαινιάζει σήμερα μία νέα πολιτική κίνηση.
Στόχος της μία αριστερή πλειοψηφία και αλλαγή διακυβέρνησης στη Γερμανία, σχολιάζει σχετικά η Deutsche Welle.
Με το νέο εγχείρημα η επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς στο γερμανικό κοινοβούλιο απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν είναι οργανωμένοι σε κόμματα, αλλά θέλουν να συνεργαστούν σε μία κατεύθυνση αριστερής πλειοψηφίας.
Ο Gregor Gysi, το «είδωλο» της Αριστεράς στη Γερμανία, μάλλον δεν περιλαμβάνεται στους υποστηρικτές της ιδέας.
Μιλώντας στην Deutsche Welle, λέει ότι μία τέτοια κίνηση δεν μπορεί να οργανωθεί «άνωθεν», αλλά πρέπει να προέλθει από τον ίδιο τον κόσμο «και μετά εσύ μπορείς να του δώσεις μία συγκεκριμένη οργανωτική μορφή».
Ωστόσο, η Sahra Wagenknecht προτίμησε να ακολουθήσει τον αντίστροφο δρόμο και άφησε να εννοηθεί ότι θα την ακολουθήσουν πολλοί επώνυμοι.
Όπως αναφέρει, η κίνηση «Ξεσηκωθείτε!» δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα ακόμη πολιτικό κόμμα, αλλά θα ασκήσει πιέσεις στα ήδη υπάρχοντα κόμματα, ώστε να υλοποιήσουν τους φιλολαϊκούς στόχους που έχουν διακηρύξει, δηλαδή: μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερες συντάξεις, δίκαιη φορολόγηση, αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, αφοπλισμός και πολιτική αποκλιμάκωσης στις διεθνείς σχέσεις.
Αυτοί οι στόχοι περιέχονται στο πολιτικό πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς.
Ωστόσο, αυτά τα τρία κόμματα δεν έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν μία αξιόπιστη συμμαχία και ένα πολιτικό αφήγημα που θα επέτρεπε πολιτική στροφή και αλλαγή διακυβέρνησης στη Γερμανία.
Οι διαχωριστικές γραμμές από τα υπόλοιπα κόμματα είναι ξεκάθαρες.
Η νέα κίνηση Wagenknecht θεωρεί ότι η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ξιφουλκεί κατά των κοινωνικά αδύναμων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) Angela Merkel, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) «κάνουν πολιτική για τους πλούσιους και τις πολυεθνικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης