Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stuttgarter Zeitung: Η Γερμανία προετοιμάζεται για το σενάριο ενός «άτακτου» Brexit

Stuttgarter Zeitung: Η Γερμανία προετοιμάζεται για το σενάριο ενός «άτακτου» Brexit
Πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι προετοιμασίες της Γερμανίας περιλαμβάνουν την πρόσληψη νέων τελωνειακών υπαλλήλων
Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια που σχετίζονται με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και ενός «άτακτου» Brexit, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Stuttgarter Zeitung», επικαλούμενο πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται φυσικά για μια ελεγχόμενη έξοδο για τη Βρετανία, αλλά θα ήταν σοφό να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο που αυτό δεν θα συμβεί», ανέφερε η πηγή.
Παράλληλα, πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην «Stuttgarter Zeitung» ότι οι προετοιμασίες της Γερμανίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ περιλαμβάνουν την πρόσληψη νέων τελωνειακών υπαλλήλων, ενώ -σε δηλώσεις που θα δημοσιευθούν αύριο (5/9) από τη γερμανική εφημερίδα- πρόσθεσε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές εκβάσεις.
Η Stuttgarter Zeitung αναφέρει επίσης ότι το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προετοιμάσει ένα νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη μετατροπή του νομικού καθεστώτος ορισμένων εταιρειών.
Οι νέοι κανόνες που προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα ισχύουν ανεξάρτητα από το αν μια συμφωνία Brexit έρθει με μια μεταβατική περίοδο ή όχι, ανέφερε πηγή του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης