Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Έρχεται rally στο ιταλικό χρηματιστήριο – Δεν θα ξεπεράσει το 2% το έλλειμμα

tags :
Citigroup: Έρχεται rally στο ιταλικό χρηματιστήριο – Δεν θα ξεπεράσει το 2% το έλλειμμα
Παρά την πολιτική αβεβαιότητα και την επιβράδυνση στις εξαγωγές, τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά λέει η Citi
Την πρόβλεψη ότι έρχεται rally στο ιταλικό χρηματιστήριο διατυπώνει η Citigroup, η οποία εκτιμά ότι παρά τις ανησυχίες των αγορών και των Βρυξελλών, η ιταλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει στον προϋπολογισμό της για το 2019 ότι το έλλειμμα όχι μόνο δεν θα ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ, αλλά θα κινηθεί στα επίπεδα του 2%.
«Η άνοδος του λαϊκισμού στην Ιταλία δεν είναι αρκετή για να αναστατώσει τους επενδυτές» υπογραμμίζει η Citi, με τους αναλυτές της να προβλέπουν πως το χρηματιστήριο του Μιλάνο θα κλείσει με ισχυρή άνοδο το 2018.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο FTSE MIB μετρά σωρευτικές απώλειες ύψους 7% από τις αρχές του έτους την ώρα που οι επενδυτές τήρησαν μέχρι πρόσφατα μια ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση λόγω των ανησυχιών τους ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες
Όπως αναφέρει η Citi, ο ιταλικός δείκτης είχε φτάσει σε νέο υψηλό δεκαετίας και παρά το ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Μαρτίου, αλλά στη συνέχεια και λόγω των τριγμών σε πολιτικό επίπεδο, υπήρξε σημαντική διόρθωση με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα κέρδη.
Η Citi, όπως αναφέρει το CNBC, δεν έκανε κάποια πρόβλεψη για το πόσο ισχυρή εκτιμά πως θα είναι η ανάκαμψη του ιταλικού χρηματιστηρίου, αλλά υπενθύμισε πως το 2016, όταν επικρατούσε και πάλι πολιτική αναταραχή, ο FTSE MIB κατέγραφε απώλειες της τάξης του 29%, για να κλείσει τελικά το έτος με κέρδη ύψους 27%.
Σύμφωνα με τη Citi, η Ιταλία θα ανακοινώσει προϋπολογισμό για το 2019, όπου το έλλειμμα δεν θα ξεπερνά το 2% του ΑΕΠ.
«Αυτό σημαίνει ότι η Ιταλία δεν αγνοεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες και ότι η μείωση του δημόσιου χρέους θα συνεχιστεί, έστω και με βραδύτερο ρυθμό.
Σε αυτό το σενάριο, το ιταλικό χρηματιστήριο θα επωφεληθεί.
Παρά την πολιτική αβεβαιότητα και την πρόσφατη επιβράδυνση στις εξαγωγές, τα θεμελιώδη παραμένουν θετικά» λέει η Citi, προκρίνοντας ιταλικές εταιρείες και επιχειρήσεις που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους εκτός της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης