Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν βλέπει κυβερνητικό shutdown ο Trump έως τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

tags :
ΗΠΑ: Δεν βλέπει κυβερνητικό shutdown ο Trump έως τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
Ο Trump απειλούσε να αφήσει υπηρεσίες του κράτους να αναστείλουν τη λειτουργία τους έως τις 30/9 εάν το Κογρέσο δεν ενέκρινε την χρηματοδότηση του τείχους στο Μεξικό
Την εκτίμηση πως κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να υπάρξει κυβερνητικό «shutdown», δηλαδή αναστολή των λειτουργιών του ομοσπονδιακού κράτους, έως τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι πλέον πεπεισμένος ότι το «κλείσιμο» της κυβέρνησης θα επηρέαζε αρνητικά τις υποψηφιότητες των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσο.
Η συζήτηση για το κυβερνητικό shutdown αφορά στη διένεξη του Trump με τον Κογκρέσο σχετικά με την χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό που έχει δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Trump είχε απειλήσει ότι θα άφηνε πολλές υπηρεσίες του κράτους να αναστείλουν τη λειτουργία τους στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να εξαντληθούν τα διαθέσιμα εάν το Κογκρέσο δεν ενέκρινε την χρηματοδότηση του τείχους.
Ωστόσο, κατόπιν αυτών των δηλώσεων, ο Trump φαίνεται να  υπαναχωρεί.
«Πιθανότατα δεν θα το κάνω αυτό.
Αλλά θα το κάνουμε αμέσως μετά τις εκλογές
Αν εξαρτιόταν από μένα, θα έκλεινα την κυβέρνηση για να λάβω εγγυήσεις για την ασφάλεια των συνόρων.
Αλλά δεν θέλω να κάνω τίποτα που θα μας έπληττε ή θα μπορούσε να μας πλήξει, διότι έχω την αίσθηση ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα τα πάνε πολύ καλά στις εκλογές» υπογράμμισε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης