Τελευταία Νέα
Διεθνή

Woodword: Ο Trump θα προκαλούσε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα με ένα … tweet

tags :
Woodword: Ο Trump θα προκαλούσε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα με ένα … tweet
Ο Trump δεν μπορεί να «χωνέψει» γιατί 28. 000 Αμερικάνοι στρατιώτες βρίσκονται στη Ν. Κορέα
Την θέση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα προκαλούσε πόλεμο με τη Β. Κορέα λόγω ενός tweet του διατύπωσε ο δημοσιογράφος Bob Woodword.
Σε δηλώσεις του για το νέο του βιβλίο «Fear, Trump in the White House» ο Αμερικάνος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Trump σε tweet του που τελικά δεν δημοσιοποιήθηκε, διαβεβαίωνε πως θα διέτασσε να επαναπατριστούν οι οικογένειες των περίπου 28.500 Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα
Όπως υποστήριξε ο Woodword, αυτό η Β. Κορέα θα το εκλάμβανε ως ένδειξη πως ήταν άμεσα επικείμενη μια επίθεση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Βόρειας Κορέας.
«Εκείνη τη στιγμή, η ηγεσία του Πενταγώνου καταλήφθηκε από πολύ έντονη ανησυχία, καθώς σκέφτηκε: "Θεέ μου, αυτό το tweet, ενώ έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι Βορειοκορεάτες θα εκλάβουν αυτή την κίνηση ως ένδειξη άμεσα επικείμενης επίθεσης"», υποστήριξε ο Woodword, αναφέροντας πως ο Trump είχε εμμονή για τον επαναπατρισμό των Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα.
«Δεν ξέρω γιατί βρίσκονται εκεί κάτω.
Ας τους ξαναφέρουμε όλους πίσω στη χώρα μας» είχε αναφέρει ο Trump, ο οποίος σύμφωνα με τον Woodword, δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί οι ΗΠΑ δαπανούν 3,5 δις δολάρια τον χρόνο για αυτούς τους 28.000 στρατιώτες.
Όπως αναφέρεται, ο υπουργός Άμυνας James Mattis είχε σπεύσει να εξηγήσει στον Trump ότι οι στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί «για να αποφύγουμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης